Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 16-05-2007 | Article Rating | (0) reacties

Alfa-college introduceert innovatieve portaaltechnologie

Onlangs heeft het Alfa-college, een christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland, een moderne portaaltechnologie ter ondersteuning van competentiegericht leren in gebruikgenomen. Met de portaal ontsluit het Alfa-college een digitale omgeving voor meer dan 10.000 deelnemers en 1400 medewerkers op 14 locaties. Primair doel van het portaal is de huidige deelnemer van het Alfa-college centraal te stellen door het bieden van optimale digitale ondersteuning voor het competentiegericht leren.

Een belangrijk onderdeel van het portaal voor de deelnemer is het digitale portfolio. Door te werken met het digitale portfolio wordt de deelnemer ondersteund in het volgen van competentiegericht onderwijs. Bij het Alfa-college is de beroepssituatie het uitgangspunt voor de opzet van het onderwijs. De kennis, vaardigheden en beroepshouding die nodig zijn voor het beroep leren deelnemers vanuit praktijksituaties mede door aan de slag te gaan met concrete praktijkgerichte opdrachten. Geregeld wordt gewerkt aan opdrachten met andere deelnemers en met opdrachtgevers waarmee men samenwerkt. Het portaal gaat hierin een belangrijke rol spelen. Opdrachten kunnen digitaal worden uitgezet naar deelnemers. Zij kunnen op school, vanuit hun stageplek of thuis werken aan hun opdracht. In het portaal kunnen deelnemers en docenten elkaar 'treffen' en direct communiceren en samenwerken.

De docenten ondersteunen en begeleiden bij het werken aan opdrachten. Persoonlijke ontwikkelingen en leervorderingen worden regelmatig besproken aan de hand van het digitale portfolio. In dat portfolio wordt vastgelegd wat een deelnemer al kan, wat hij nog moet doen, wat persoonlijke aandachtspunten zijn, et cetera. Een deelnemer kan zo aan het einde van zijn opleiding aantonen dat hij competent is voor het uitoefenen van het beroep dat hij heeft gekozen. Het digitaal portfolio kan hij meenemen naar een vervolgopleiding of naar een werkgever.

Naast de ondersteuning van het nieuwe leren gericht op deelnemers, voorziet het portaal tevens in een aantal zaken voor alle medewerkers van het Alfa-college. Docenten kunnen communiceren met deelnemers en met elkaar en kunnen digitaal opdrachten uitzetten, feedback geven en beoordelen. Op termijn zal het Alfa-college in het portaal ook gaan samenwerken met bedrijven en instellingen, waarmee het digitale middel wordt ingezet om een invulling te kunnen geven aan de doelstelling van het zijn van een maatschappelijke onderneming.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.