Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 14-05-2007 | Article Rating | (0) reacties

'Podcasts als aanvulling op collegelessen'

"Hatsiekiedee. Nou, leuk om over de landsgrenzen mijn verhaal te mogen houden. Ik ben een beetje ziek. Daarom klink ik een beetje uit mijn neus." Zo begint de Nederlandse journalist en schrijver Joris Luyendijk zijn lezing over de Islam en het Midden Oosten. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat de lezing wordt gegeven met behulp van een podcast. Initiatiefnemer is XL Air, de internetradio van de Universitaire Associatie Brussel (UAB), gemaakt voor en door studenten. Eind maart is besloten om de lessen over de Islam en het Midden Oosten uit de studie Media & Maatschappij integraal te podcasten.

In eerste instantie gaat het om lessen en lezingen gegeven door de docenten Jan De Pauw, Wouter Hessels en 'gastdocent' Joris Luyendijk. Elke Grommen, hoofdproducer van XL Air en laatstejaarsstudente Radio aan het Rit, gelooft niet dat lessen zullen verdwijnen door de komst van de podcasts: "De podcasts zijn een mooie aanvulling op de lessen. Een college is immers nog altijd meer dan alleen maar audio", aldus Grommen tegenover de redactie van DataNews.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.