Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 10-05-2007 | Article Rating | (0) reacties

Grote namen op Moving Learning in Utrecht

Elliott Masie, Nick van Dam, Rob Creemers en Bob Mosher. Het zijn enkele van de grote namen die op donderdag 14 juni in Utrecht (Media Plaza) acte de présence zullen geven op het Moving Learning seminar . Voor het derde achtereenvolgende jaar wordt het seminar gehouden in Engeland (13 juni) en Nederland (14 juni), en naast de grote namen zal er ruim aandacht zijn voor een flink aantal parallelsessies waarbij ervaren opleidingsprofessionals uit bedrijfsleven en onderwijs de nieuwste mogelijkheden voor leren en ondersteuning voor het voetlicht brengen.

Er is de laatste jaren veel discussie over ingrijpende veranderingen binnen de opleidingswereld. Het gaat er vooral om dat werknemers nieuwe werkwijzen ook daadwerkelijk leren accepteren en zich het gebruik van nieuwe systemen en processen probleemloos eigen maken. Opleiders hebben daarop meer vat dan vaak wordt gedacht. Hoe spelen zij in op veranderingen binnen organisaties en bedrijven en de leerbehoeften van toekomstige gebruikers?

Het Moving Learning seminar, dat begint om 09.00 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur, is bestemd voor iedereen die verantwoordelijk is voor de ondersteuning van medewerkers bij veranderingstrajecten en –processen en die geïnteresseerd zijn in informeel leren. Bijvoorbeeld: bedrijfsleiders, projectleiders, opleidingsmanagers en hoofden van personeelsafdelingen. Ook is dit seminar bedoeld voor voor professionals die binnen het onderwijs verantwoordelijk zijn voor innovatie en e-learning.

Wie spreken er tijdens het Moving Learning seminar?

- Elliott Masie (Learning in a Flatter World - Faster, Flexible, Focused and Different)
De steeds 'platter' wordende wereld staat klaar voor een ander leer- en trainingsmodel. Steeds meer ondernemingen zijn wereldwijd actief, leerstof wordt in snel tempo ontwikkeld maar veranderd vaak even snel en de verwachtingen van medewerkers nemen toe (Engelstalige presentatie).

- Bob Mosher (Informal Learning: Are we missing a huge opportunity?)
Mosher is de dagvoorzitter en presenteert een interactieve middagsessie. Hij besteedt uitvoerig aandacht aan het begrip en de methoden van EPSS (Electronic Performance Support Systems) en het effectief bieden van electronische leerondersteuning op de werkplek. Hij gaat ook in op nieuwe vormen van klassikale opleiding (Engelstalige presentatie).

- Rob Creemers (Technologie als zegen en zorg)
Trendwatcher Rob Creemers zet in een hoog tempo allerlei ontwikkelingen op het gebied van ICT, vergrij- zing, globalisering, fossiele brandstoffen en klimaatproblemen op een rijtje. De kern van zijn betoog is: als organisatie moet je in staat zijn tot voortdurende aanpassing en nieuwe technologie intelligent weten te gebruiken. Dan wordt een drastische verbetering in productiviteit en concurrentiepositie gerealiseerd.

- Nick van Dam (Best Practices and New Approaches in Learning & Talent Development)
In een zich onstuimig veranderende wereld staan bij veel organisaties en bedrijven leren en trainen steeds vaker voorop in hun strategie generatieverschillen te overbruggen, talent aan te trekken, in te zetten, verder op te leiden en vooral te behouden. Die strategie vraagt ook om een nieuwe, frisse kijk op leren en ontwikkeling van talent, met gebruikmaking van de beste technologie.

Overige sprekers op Moving Learning zijn Bert Boymans van ABP; Tineke Buitenwerf van ROC Flevoland; Linda Mebus van Hogeschool Windesheim; Claire Line van Lovells; Arjan den Otter van PLUS supermarkten; Walter Jaeger van BT en Jeffrey Berk van Knowledge Advisors.

Met lezerskorting naar het Moving Learning seminar? Klik hier.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.