Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 08-05-2007 | Article Rating | (0) reacties

Virclass-project uitgelicht

Woensdag (9 mei) wordt aan de Hogeschool INHOLLAND, een onderwijsinstelling voor hoger onderwijs in de Randstad met onder meer vestigingen in Alkmaar, Delft, Den Haag, Amsterdam/Diemen, Haarlem en Rotterdam, Show & Share 2007 gehouden. Een groot aantal workshops en presentaties zal tijdens die gelegenheid de revue passeren. Zo zal Remmelt Veenkamp, programmacoördinator van de voltijd- en deeltijdopleidingen Social Work aan de Hogeschool INHOLLAND, een workshop geven die als titel heeft meegekregen 'Virclass: the virtual classroom for Social Work Europe'.

De doelstelling van het internationale Virclass-project (Virtual Classroom for Social Work in Europe) is om een virtueel klaslokaal voor maatschappelijk werk in Europa te ontwikkelen waarbij onderwijsmodules worden gecreëerd die door instellingen in verschillende landen kunnen worden gebruikt. De Hogeschool INHOLLAND is een van de elf Europese partners in het project.

Binnen Virclass is een e-learningconcept ontwikkeld, waarvan momenteel de tweede module draait. Het is een optioneel lesprogramma voor derdejaars studenten van de School of Social Work Noord. "In onze optiek levert Virclass de student een unieke mogelijkheid om Social Work in een internationaal perspectief te ervaren. Dit op grond van het voortdurende contact en het samenwerken aan onderzoeksvragen met studenten uit heel Europa", aldus Remmelt Veenkamp. Meer informatie is te vinden op de website van INHOLLAND.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.