Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 25-04-2007 | Article Rating | (0) reacties

Colleges online bij TU Delft

Ooit een college willen volgen van de Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers over zijn bevindingen in de ruimte, of een collega van de Italiaanse top-designer Alberto Alessi, dan is de site Collegerama van de TU Delft de plaats om naartoe te gaan. Met een gast-login kan in de 'etalage' een deel van het materiaal worden bekeken. Collegerama vertoont video-opnamen van colleges, waarbij zowel de sprekers als de vertoonde slides in beeld worden gebracht. Voor deze site wordt gebruik gemaakt van 'Autonomy's Virage Rich Media Solution'. De software biedt rijke mogelijkheden voor het vinden en vertonen van relevant leermateriaal. Autonomy’s Virage analyseert, codeert en indexeert beeld- en geluidsmateriaal afkomstig uit diverse bronnen. Virage kent automatisch metadata toe aan de bestanden, waardoor het handmatig aanbrengen overbodig wordt.

“Studenten zijn gewend aan een efficiënte en effectieve digitale omgeving en verwachten dit ook van het onderwijsaanbod. Dankzij Virage zoekt de student niet urenlang naar de betreffende informatie, maar vindt hij sneller de colleges die hij wil zien. Autonomy voorkomt eveneens dat de 800 docenten de content zelf moeten indexeren," vertelt Leon Huijbers, hoofd Aula Congrescentrum & Multimedia Services aan de TU Delft op de site van de leverancier.

Zie ook: CMS Center


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.