Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 16-03-2007 | Article Rating | (0) reacties

Succesvol blended learning bij IBM

IBM traint elk jaar wereldwijd zo’n 5000 nieuwe managers. Traditioneel gebeurde dit door deze mensen bijeen te brengen voor een vijfdaags event. Hierin leerden zij de basics met betrekking tot de cultuur, strategie en het management bij IBM. In de loop der jaren is de functie van manager bij IBM steeds complexer geworden. IBM realiseerde zich dat een eenmalige training van vijf dagen hiervoor niet meer voldoende effectief was. Training zou een doorlopend proces moeten worden, en onderdeel van het werk. Hiervoor werd in 1999 Basic Blue bedacht. Sinds de oplevering van dit programma worden jaarlijks zo’n 5000 nieuwe managers via deze blended learning oplossing opgeleid. In totaal zijn dat al meer dan 30.000 mensen. 

 

Content: via Basic Blue wordt rijkere inhoud aangeboden met meer intensieve leerervaringen dan voorgaande trainingsprogramma’s. Er wordt vijf maal zoveel content aangeboden. Daarbij kan het leren worden geïntegreerd aan werkroutines, wat positief is voor de toepassing en transfer van de leerstof.

 

Effectiviteit: via e-learning zijn meer nieuwe managers bereikt, ook die voorheen geen formele training ontvingen in afgelegen gebieden op de wereld. Hierdoor is een grotere consistentie onder nieuwe managers ontstaan wat betreft taal, kennis en cultuur.

 

Kosten: In vergelijking met traditionele face-to-face methoden zijn de kosten voor Basic Blue per student met 1/3 gedaald. Winst wordt vooral geboekt doordat reis- en verblijfkosten wegvallen met daarbij de declarabele uren per werknemer per dag.

 

Lees meer op: http://edweb.sdsu.edu/people/ARossett/eportfolio/popup_ibm.asp 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

02-02

Leren met puzzels

Door: Let’s Learn!

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.