Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van The Competence Group (TCG) | 05-03-2007 | Article Rating | (0) reacties

VieCuri start met vaardigheidstrainingen en e-learning

De wet ‘Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg’, afgekort BIG, stelt regels aan beroepsbeoefenaars in de zorg op het gebied van bevoegdheid en bekwaamheid. Hiervoor is (permanent) scholing op het gebied van ‘Voorbehouden en Risicovolle Handelingen’ nodig.

 

Na de pilot 'infuus inbrengen’ is VieCuri in september vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met vier ziekenhuizen en een ontwikkelaar van e-learningconcepten: The Competence Groep (TCG). Doel van deze samenwerking is het ontwikkelen van meer digitale lesprogramma’s rond de zogenoemde ‘Voorbehouden en Risicovolle Handelingen’ en deze breed voor de zorg- en opleidingssector toegankelijk maken.

 

Deelnemers

Het fenomeen e-Iearning is in de gezondheidszorg nog een betrekkelijk nieuwe ontwikkeling. Het samenwerkingsverband staat dus aan de basis van een enorme omslag in de wijze van het verwerven en borgen van (nieuwe) kennis en certificering in de gezondheidszorg. Naast TCG en VieCuri nemen aan deze samenwerking ook deel: Antonius Mesos Groep (St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein en Mesos Medisch Centrum), Kennemer Gasthuis, Medisch Centrum Alkmaar en het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk. Dat ziekenhuizen en een commercieel bedrijf samenwerken om de zorg efficiënter te maken, is volledig in lijn met het beleid dat de overheid voor ogen heeft.

 

Voordeel

Het grote voordeel van e-learning is dat het een tijds- en plaatsonafhankelijke methode

is, van kennisoverdracht en borging. Je kunt het dus op ieder moment van de dag en overal doen, mits je de beschikking hebt over een computer.

We moeten natuurlijk wel beseffen dat e-learning alleen het theoretische deel van vaardigheidstraining kan vervangen. Het praktische deel moet ook een plaats krijgen. De eerste

e-learningmodules, die we op korte termijn aan kunnen gaan bieden zijn: infuus inbrengen, intraveneuze toediening van medicijnen en voeding, cathetiriseren bij mannen en vrouwen, BLS en tracheostoma. Om in de nabije toekomst een goede invulling te kunnen geven aan de vaardigheidstraining binnen VieCuri, is hiervoor een project opgestart.

 

 

Bron: Connector, uitgave van VieCuri Medisch Centrum Venlo, februari 2007

Auteur: Marc Konings, manager bedrijfsvoering VieCuri Medisch Centrum Venlo

 

Voor meer informatie:

www.competence.biz

info@competence.biz

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.