Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van FLOWSPARKS | 04-03-2007 | Article Rating | (0) reacties

U&I Learning boekte uitstekende resultaten in 2006 en overtrof alle verwachtingen

U&I Learning overschrijdt alle verwachtingen

Gent, 26 februari 2007.

U&I Learning

U&I Learning, de Gentse eLearning integrator, actief in België en Nederland en sinds augustus 2006 genoteerd op de Vrije Markt van Euronext Brussel, boekte uitstekende resultaten. U&I Learning realiseerde een geconsolideerde omzet van bijna 6 miljoen €. Vooral de op-maat ontwikkelde eLearningprojecten hebben hiertoe bijgedragen.

U&I Learning kon nogmaals zijn EBIT-marge verhogen; deze bedraagt eind 2006 14% ten opzichte van 7,8% in 2005. Deze verhoging van EBIT is grotendeels het gevolg van de door het bedrijf gevolgde groeistrategie, waarbij de stijging van de bedrijfsopbrengsten een minder dan proportionele stijging van de bedrijfskosten met zich meebrengt door ondermeer een verbeterde capaciteitsbezetting van het personeel.

FSR

FSR heeft in 2006 een omzet gerealiseerd van 3,5 miljoen €. De EBIT en de nettowinst bedragen respectievelijk 890.000 € en 710.000 €, Deze resultaten werden voor 1 maand opgenomen in de niet-geauditeerde geconsolideerde cijfers 2006 van U&I Learning.

In december ondertekende U&I Learning een definitief akkoord tot overname van FSR, een belangrijke eLearningprovider en topspeler in de Nederlandse markt. U&I Learning heeft vandaag 50,17% van het bedrijf in handen en zal in 2007 haar positie versterken tot 75%.

Belangrijke groei in klantenbestand

U&I Learning ontwikkelde tal van diensten en op-maat modules, gebaseerd op de allernieuwste technologische ontwikkelingen. In de loop van 2006 kon U&I Learning contracten afsluiten met bedrijven als Agfa-Gevaert, Albert Heijn, Alcatel, ARCELOR Sidmar, BARCO, BTC, Center Parcs Europe, Coca-Cola, Creyf’s Interim, De Europese Raad, DHL, Europese Commissie, FODMOB, Interpolis, IP Trade Networks, Katoen Natie, NMBS, Portima, Securex, Telelingua, Texaco, Toyota Europe, UCB, VDAB, VF Europe en Vopak.

In september kondigde U&I Learning een exclusieve partner-overeenkomst aan met OutStart, een gekende Amerikaanse speler en specialist op het vlak van softwareoplossingen voor opleidingen en kennisoverdracht. Voor U&I Learning betekende dit dat het nieuwe oplossingen kan aanbieden met hogere toegevoegde waarde op het vlak van strategie, implementatie, integratie en inhoudsontwikkelingen. Deze samenwerking resulteerde in nieuwe contracten met bedrijven als Katoen Natie, NMBS, ING en UWV.

De vooruitzichten voor 2007

Francis Declercq, CEO U&I Learning, licht toe: “De Europese markt kent een zeer snelle groei en consolidatie; bedrijven die willen meespelen zijn genoodzaakt om constant te investeren. Het jaar 2006 was voor ons een belangrijk scharnierjaar waarin we de basis hebben gelegd voor verdere groei en selectieve acquisities. Wij zijn dan ook uiterst tevreden met het behaalde resultaat. Door een verdere stapsgewijze integratie van FSR en U&I Learning zullen beide bedrijven progressief naar elkaar toegroeien, wat tal van synergieën op het niveau van productenaanbod met zich meebrengt. De groeiprognoses voor 2007 zijn dan ook uiterst positief. Dankzij ondermeer de verdere integratie van FSR denken we volgend jaar een omzet van minstens 9,5 miljoen € te kunnen realiseren met een verwachte EBIT-marge van 13 %”, aldus Declercq.

Trends Gazellen nomineerde U&I Learning eerder deze maand, net zoals in 2006, als tweede snelste groeier in de categorie “Kleinere ondernemingen regio Oost-Vlaanderen”.

------------------------------------------------------------------------------

Over U&I Learning

U&I Learning, opgericht in 1997, is een belangrijke e-learning integrator, actief in België en Nederland. U&I Learning biedt bedrijven en organisaties oplossingen aan die hen helpen om op een productieve en efficiënte manier kennis te ontwikkelen en te verspreiden bij hun personeel en klanten. De oplossingen van U&I Learning zijn gebouwd op drie pijlers: leervriendelijke inhoud, een goede geïntegreerde begeleiding en een gebruiksvriendelijke technologie.

U&I Learning kende de afgelopen jaren een sterke groei en kon zijn klantenportefeuille uitbouwen tot een uitgebalanceerde, kwaliteitsvolle portefeuille met een groot aantal top-industrie- en overheidsklanten, waaronder namen zoals VDAB, Europese Commissie, Voka, Technifutur, NMBS, Belgacom, DHL, Alcatel, Arcelor, Aveve, Volkswagen, Interpolis, Dexia, Citibank, Vopak, ea.

U&I Learning telt vandaag 60 gespecialiseerde medewerkers met relevante ervaring in pedagogie, psychologie en ICT. Het bedrijf wordt geleid door Francis Declercq, CEO, en heeft zijn hoofdvestiging in 9000 Gent, Molenaarsstraat 111. Telefoon: +32 9 265 74 74, fax: +32 9 265 74 84- website: www.uni-learning.com


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.