Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 26-02-2007 | Article Rating | (1) reacties

E-learning wordt weer leren!

De generatie die vanaf het eind van de jaren ’80 geboren is, is opgegroeid in een digitaal tijdperk. Voor deze netgeneratie is technologie even normaal als de aanwezigheid van boeken en radio voor oudere generaties. Het gebruik van technologie is niet weg te denken uit het leven van deze digikids. Veen bepleitte dan ook de stelling dat afwezigheid van ICT in het onderwijs voor jongeren haast tegennatuurlijk is. Voor deze generatie is e-learning hetzelfde als leren. Gebruik van ICT is geen waardevolle toevoeging, maar een essentieel en onmisbaar onderdeel van hun leven en daarmee van hun leven op school. En net zo als het in de 18e, na de uitvinding van de boekdrukkunst, ondenkbaar was om te leren zonder gebruik van boeken, zo is het in de toekomst ondenkbaar om te leren zonder gebruik van ICT.  We zjn dus niet terug bij af. Integendeel: dit is een weg naar een volledige implementatie van ICT in het onderwijs!

 

(met dank aan: Josien Veen, Onderwijskunde Utrecht/ Omtrend Advies)


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Peter Faulhaber
Van Peter Faulhaber | 27-02-2007
Ik ben het helemaal eens met dit bericht. Niet alleen heeft het geen toegevoegde waarde voor jongeren, maar ook voor "ouderen" en ontwikkelaars van opleiden. Naar mijn idee maakt het niet hoe er geleerd wordt. Er zal geleerd moeten worden. Of dit nu in een klaslokaal is of via een LMS dat maakt niet uit. Ontwikkelaars kunnen zich ook hierdoor te veel laten leiden. Bovenaan moet staan dat er een leeroplossing moet komen en niet welk hulpmiddelen worden in gezet. http://faulhaber.pbwiki.com/Lets%20talk%20about%20learning
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.