Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Stoas Learning BV | 21-02-2007 | Article Rating | (0) reacties

Stoas sponsort Media For Africa

Stoas geeft om leerlingen. Niet alleen hier, maar overal ter wereld. Vandaar dat het Wageningse bedrijf het team met ROC-leerlingen Media For Africa sponsort. Zij rijden in het kader van het project Go For Africa van Bakel naar Dakar om daar Afrikaanse leerlingen te voorzien van lesmateriaal. En ondertussen leren ze zelf ook een heleboel!

Stijn Postmus, leerling aan het ROC Midden Nederland in Amersfoort en teamlid van Media For Africa, vertelt: “Go For Africa bracht een bezoek aan onze school omdat ze nog twee videoteams nodig hadden die de hele reis wilden filmen. Samen met drie anderen heb ik me toen aangemeld. De teamnaam Media For Africa hadden we al snel bedacht, aangezien wij de opleiding Multimedia volgen.”

Go For Africa is een project dat beroepsscholen in Banjul, Gambia steunt. Leerlingen uit heel Nederland rijden de 7.000 kilometer naar Afrika om daar hun auto en andere gedoneerde leermaterialen af te leveren. Stijn: “De auto moeten we zelf kopen voor 500 euro en opknappen van sponsorgeld. Ook materiaal als sleutels, moeren en zelfs faxapparaten wordt gesponsord. Wij filmen die reis om te laten zien hoe leerlingen daar hun vak leren. Verschillende regionale omroepen hebben al toegezegd dat ze onze film gaan uitzenden en zo dragen we de boodschap van Go For Africa uit.”

Stijn geeft aan dat het project educatief verantwoord is en niet zomaar een schoolreisje: “We hebben een compleet plan van aanpak geschreven, zelf sponsoren geworven, alles. Je merkt hoe het in het bedrijfsleven werkt, het is echt een soort stage. Gelukkig werkt iedereen goed mee, omdat het voor het goede doel is.”

Op 18 februari is team Media For Africa vertrokken. Het verslag van hun reis is te volgen via www.mediaforafrica.com.

Meer informatie over Stoas treft u hier aan.

afbeelding 

afbeelding


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.