Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 27-01-2007 | Article Rating | (0) reacties

Paperless schoolboeken

De iLiad is een soort iPod voor kranten en schoolboeken. Je laadt er tekstuele bestanden in die je vervolgens vanaf een klein maar fijn beeldscherm kunt lezen. Unique selling point  is het zeer rustige beeldscherm (het is alsof je van papier leest), het formaat (A5),  en de batterijen die met 3 uur lezen per dag wel een week mee kan gaan. Vorig jaar werden experimenten onder krantenlezers gehouden. Inmiddels zijn ook de uitgevers geinteresseerd. Zo doet ThiemeMeulenhoff mee aan een pilot waarvoor zij boeken voor Nederlands en Geschiedenis heeft aangeleverd voor het Bonnefantencollege in Maastricht (de Volkskrant, 25 janurai 2006). De verwachting is dat vanaf september 2007 meer scholen zullen gaan experimenten met de iLiad.

De iLiad is vooralsnog alleen geschikt voor elektronisch papier (e-books), in zwart wit en zonder toegang tot internet. Of dit op gaat wegen tegen het gebruik van laptops is nog de vraag. De voorstanders van de iLiad denken van wel. Achter laptops op school kunnen leerlingen zich makkelijk verschuilen. En ze zijn zwaar, onhandig etc. Een vergelijking met de tablet pc wordt niet gemaakt, alhoewel hier veel meer de concurrentie van kan worden verwacht. Eeen tablet pc heeft een kleurenbeeldscherm, er zijn veel meer producten en diensten voor beschikbaar, hij is klein en licht en er is toegang tot online communicatiemiddelen en internet. Dat is nogal wat, zelfs wanneer de aanschaf van een tablet pc hoger uitvalt.

Hoe de gebruikers de iLiad gaan ervaren is een interessante kwestie die het komend jaar beter zal gaan worden beantwoord. Wanneer scholen gaan experimenteren, is het zaak de ervaringen en resultaten nauwgezet te volgen.

Wilt u meer weten over de iLaid? Kijk dan op: http://www.irextechnologies.com/products/iliad

 

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.