Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Noordhoff Health | 23-01-2007 | Article Rating | (0) reacties

Prototype ePlatform voor technisch onderwijs in de luchtvaartindustrie start in Tilburg

Het ePlatform is een zeer uitgebreide kennisbank waar bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en andere kennisinstituten hun wetenschap van luchtvaart en techniek delen. De gemeente Tilburg ondersteunt een prototype voor deze nieuwe onderwijsvorm voor het technisch onderwijs in de luchtvaartsector.

Grote partners doen mee in het project
De ontwikkelaars van het prototype zijn ROC Midden-brabant, Stepco en PAT Learning Solutions. De totale kosten daarvan zijn 160.000 euro, waarvan de partijen zelf 110.000 euro betalen en de gemeente 50.000. Bedrijven uit de procesindustrie en de luchtvaartindustrie aangegeven mee te willen werken aan de inhoud van het platform. De Tilburgse wethouder Hans Janssen (economie, ict) geeft aan dat het brede deelnamepalet de kwaliteit ten goede komt. “In een veelomvattende technische branche als de luchtvaart is kennis delen essentieel om de positie van ons land op dit gebied te versterken. Met het oog op de sterke luchtvaartindustrie in Tilburg zijn we dan ook graag als eerste bereid om het ePlatform te ondersteunen.”

Na het ontwikkelen van het prototype ontwikkelt ePlatform zich in twee fasen, beide met een doorlooptijd van een jaar. De eerste is de technische en onderwijskundige ontwikkeling. De tweede fase is de pilotfase. Hier wordt het project uitgevouwen naar meerdere regionetwerken van bedrijven en scholen in Brabant. 

Tilburg en luchtvaart
Tilburg maakt zich op voor een sterke groei van haar luchtvaartsector. De luchtvaartindustrie heeft een groeiende behoefte aan veel geschoolde, specialistische mensen. Wethouder Janssen: “Het ondersteunen van doelgerichte educatie en het delen van kennis maakt onze regio interessant voor zowel het arbeidspotentieel als werkgevers omdat er zo voor iedereen groeikansen ontstaan.”

Meer informatie
Jeroen Krouwels, PAT Learning Solutions, 013 - 5945940


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.