Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 22-12-2006 | Article Rating | (0) reacties

Cyberkoelies werken in the World of Warcraft

In de documentaire Cyberkoelies laten Floris-Jan van Luyn en Edwin Verstegen zien hoe Chinese boerenzonen en -dochters online demonen bevechten in opdracht van internetgamers uit de westerse wereld. Zij verdienen hun salaris met het in leven houden van spelers die op vakantie zijn, even geen zin hebben of op een makkelijke manier hogerop willen komen. Zij vechten soms dagen achtereen tegen feeën en trollen voor iedereen die betaalt.  

Voor de chinezen van het platteland is het werken in the World of Warcraft een zoektocht naar meer vrijheid en geluk. Chinezen verruilen het land voor de stad, om in een schijnwereld te werken waar het beter lijkt. Maar hoe zit het in de echte wereld? Hoe bereikbaar zijn hun dromen dáár? Cyberkoelies laat de mensen aan het woord die zwoegen voor een beter leven in dienst van een op hol geslagen werkelijkheid.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.