Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Noordhoff Health | 20-12-2006 | Article Rating | (0) reacties

Elisabeth Ziekenhuis schakelt van analoog naar digitaal

Vanaf 1 januari 2007 start het St Elisabeth Ziekenhuis als eerste ziekenhuis met een PulseWeb leeromgeving voor verpleegkundigen, leerlingen, specialistisch verpleegkundigen, co-assistenten, arts- assistenten en artsen. Op 1 maart bijten de eerste 1000 verpleegkundigen de spits af. Dorine Wesseling, manager opleidings- en onderzoekscentrum: "Op 1 maart schakelen we het analoog leren uit en zetten we het digitaal leren aan. De verpleegkundigen hebben dan ongeveer 60 opleidingen ter beschikking via PulseWeb".

Tijdsbeparing is aanzienlijk
Dorien Wesseling: "Niemand hoeft ons uit te leggen hoe kostbaar onze tijd is. We willen daarom af van trainingen waarin kostbare tijd wordt besteed om een theorie verhaal te vertellen. De mensen halen de theorie nu zelf uit de leeromgeving. Sterker nog, ze mogen niet naar de training voordat ze de bijhorende theorietoets hebben behaald." Wesseling scoort haar punt: " Onze PulseWeb leeromgeving zorgt dus al snel voor voor besparing van 50% op trainingstijd. Kostbare tijd die kan worden besteed aan kwaliteit en aan het bed!"

HRD
Wesseling ziet de huidige aanpak als onderdeel van haar aanpak om HRD  aan te sluiten bij de strategie en missie van het ziekenhuis. Wesseling: "Natuurlijk hadden we al e-learning maar dat waren alleen losse cursussen. Nu krijgen we inzicht in het portfolio van de mensen en zien we wat er gedaan wordt maar ook wat er niet gedaan wordt. Op operationeel niveau is dit belangrijk voor trainers, coaches en mentoren.  Voor het management is het van onschatbare waarde als zij de ontwikkeling van de organisatie aan willen sluiten op de ontwikkeling van de mensen ".

Ze vervolgt: "Omdat we dit voor het gehele ziekenhuis faciliteren voorkomen we bovendien dat er op meerdere plaatsen het wiel opnieuw wordt uitgevonden en bereiken we een hoge mate van synergie op het gebied van kennis en opleidingen".

Waar gaat het naartoe?
Wesseling:" We hebben ervoor gekozen om de leeromgeving stap voor stap te laten groeien. Dat houd het voor ons beheersbaar. We beginnen met de verpleegkundigen en groeien gestaag door richting de artsen." Uiteindelijk verwacht  Wesseling dat het St Elisabeth Ziekenhuis een geaccrediteerd opleidingsprogramma kan aanbieden dat aansluit aan de wet BIG.
"De eerste ziekenhuizen die interesse hebben in onze aanpak zijn reeds gesignaleerd".

Meer informatie: PAT Learning Solutions, Nandy Hos, 013 - 5945940
Kijk ook eens op de site van het St Elisabeth Ziekenhuis (www.elisabeth.nl)

December 2007


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.