Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van The Competence Group (TCG) | 21-12-2006 | Article Rating | (0) reacties

Detentie Concept Lelystad gebruikt e-learning van The Competence Group voor de opleiding van haar medewerkers

Detentie Concept Lelystad gebruikt e-learning van The Competence Group voor de opleiding van haar medewerkers

 

Detentie Concept Lelystad (DCL) is een initiatief van het Ministerie van Justitie en valt onder de verantwoordelijkheid van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Doel van dit initiatief is het creëren van een forse besparing op de kosten per gedetineerde en een grotere veiligheid van de medewerkers.

 

Om de medewerkers adequaat op te leiden in het gebruik van de oplossing Geodan Movida heeft DCL gekozen voor een e-learning traject van The Competence Group. Geodan Movida is het elektronische volgsysteem dat wordt ingezet ter ondersteuning van het gevangenispersoneel. Het registreert continu de actuele locatie van gedetineerden.

 

De e-learning modules van The Competence Group hebben voor DCL twee doelstellingen. In de eerste plaats moeten de medewerkers snel opgeleid worden met de bekende voordelen van e-learning: tijd, plaats en tempo-onafhankelijk leren. Ten tweede worden de opleidingsmodules ingezet om andere geïnteresseerden van informatie te voorzien.

 

Het registreren van de actuele locatie van gedetineerden met Geodan Movida gebeurt via een beveiligde polsband voorzien van een actieve RFID-tag. Het systeem genereert alarmen als vooraf vastgestelde regels worden overtreden. Met de polsband meldt elke gedetineerde zich aan op het computernetwerk. In eerste plaats ter identificatie van zijn persoonsgegevens door het personeel maar ook bijvoorbeeld om zelf allerlei administratieve zaken te regelen of te telefoneren.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.