Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 13-12-2006 | Article Rating | (0) reacties

Leren voor de 21ste eeuw

Leiden we jongeren wel op voor een leven in een globaliserende wereld? En hoe kunnen scholen de stap naar de 21ste eeuw zetten? Deze vragen staan centraal in het omslagverhaal van Time Magazine: How to Bring Our Schools Out of the 20th Century.

we need to bring what we teach and how we teach into the 21st century.(...). Today's economy demands not only a high-level competence in the traditional academic disciplines but also what might be called 21st century skills.

Ondanks dat de auteurs over het Amerikaanse onderwijs schrijven, is dit artikel zeker ook relevant voor ons onderwijs. En het is vooral ook aangenaam geschreven. De auteurs gaan eerst in op benodigde competenties van de 21ste eeuw. Vervolgens vragen zij zich af of het onderwijs in staat is jongeren te helpen deze competenties te ontwikkelen. In het artikel beschrijven zij ook voorbeelden van scholen die andere lesinhouden op een andere manier aanbieden. Bijvoorbeeld door onderwijs in het Spaans of Japans te verzorgen of door veel aandacht te besteden aan informatievaardigheden.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.