Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 06-12-2006 | Article Rating | (0) reacties

ICT blaast gilde-systeem nieuw leven in

IDG News Service laat John Seely Brown aan het woord. Seely Brown sprak onlangs op een door MIT en Microsoft congres. Hij vroeg zich daarbij af wat zou gebeuren als dankzij ICT 'amateurs' kunnen beschikken over wetenschappelijke istrumenten. Hij ging ook in op de vraag hoe technologie een 'community of learners' kan ondersteunen. De open source beweging is daar volgens Seely Brown een goed voorbeeld van. Hij vergeleek deze gemeenschappen daarbij met het systeem van 'gildes', waar ervaren meesters onervaren leerlingen ondersteunen bij kennisontwikkeling. In feite kan informatie- en communicatietechnologie dus leiden tot een impuls van gildes van deze eeuw.

Het bijna drie minuten durende fragment laat ook een voorbeeld zien van technologie waarmee lerenden op een natuurlijke manier meer te weten komen over lichaam en beweging.

Bron: Webwereld


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.