Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 03-12-2006 | Article Rating | (0) reacties

Web 2.0 als voorbeeld voor het onderwijs

Bij het herontwerp van het onderwijs zou nadrukkelijk naar web 2.0 gekeken moeten worden. Dat stelt de bekende visionair John Seely Brown in een interview met CNET News. Seely Brown pleit onder meer voor leren in communities.

"We are learning in and through our interactions with others while doing real things," Seely Brown said. "I'm not saying that knowledge is socially constructed, but our understanding of that knowledge is socially constructed."

Seely Brown pleit in het artikel voor een meer hybride vorm van leren. Traditionele vormen van kennisoverdracht zouden aangevuld moeten worden met wat Seely Brown noemt

"passion-based learning" that focuses on getting students more engaged with topic experts.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.