Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 01-12-2006 | Article Rating | (0) reacties

Online Educa opening sessie

De eer voor de aftrap ging naar David Siele, onderwijsdirecteur in Kenya, waar volgend jaar de Online Educa Afrika-conferentie plaatsvindt. Cijfers zeggen veel: 12% van de huishoudens heeft elektriciteit, 2% een computer. Overheidssteun is in zo’n situatie onontbeerlijk om een goed klimaat te scheppen voor verdere ontwikkeling.

Vervolgens kwam George Siemens aan het woord over ‘Knowledge and our structures of learning’. Kennis verandert: kennis maak je zelf in samenwerking met anderen en het zit niet meer in 1 hoofd, maar in een netwerk van hoofden.

Met die andere werkelijkheid moeten we om leren gaan. Kortom: ‘Learning is everyone’s business’.

Siemens scoort momenteel goed met zijn ‘networked’ boek ‘Knowing Knowledge’. Dit werk is gebaseerd op zijn ‘connectivisme’ benadering. Volgens eigen zeggen een theorie, maar volgens Plon Verhagen, hoogleraar onderwijskunde uit Twente, niet meer dan een nieuwe didactische benadering.

Jean Michel van de PNP Paribas, hield een pleidooi voor een Europees glasvezelnetwerk om in de 3e revolutie mee te kunnen doen. Revolutie 1 was landbouw, 2 was de boekdrukkunst en 3 is nano technologie en verwante zaken als humane robots, herbruikbare energie, e.a

Volgens Michel hebben we meer hersensneuronen nodig om onze complexe problemen te begrijpen en met een oplossing te komen. Niet heel overtuigend, maar wat meer bandbreedte kan natuurlijk geen kwaad. En als je een bank zoekt voor de investering, dan kun je natuurlijk bij Michel terecht.

Tot slot een presentatie van Roger Larsen, de oprichter van Fronter. Een e-learning tool dat alles in zich heeft en blijkbaar heel succesvol is. Kern van zijn betoog was dat Fronter in ieder geval een oplossing biedt voor het geval uw Open source toepassing niet kan voldoen aan de eisen van een doorsnee gebruiker, namelijk 24/7 operationeel.

Fronter was de platinum sponsor en dus heb je recht op een plekje onder de mensen die de aftrap verrichten. Nothing new!

online educa  


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.