Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van aNewSpring | 05-11-2006 | Article Rating | (0) reacties

Nieuwe beoordelings-instrumenten voor het onderwijs

OWEN kiest voor gebruiksvriendelijk online beoordelen van competenties

Den Haag - De bij Stichting OWEN aangesloten Regionale Onderwijs Centra (ROC’s) kunnen vanaf 2007 gebruik maken van een tweetal gebruiksvriendelijke online instrumenten. Deze instrumenten worden ingezet bij de beoordeling van BGL-trajecten (Beroepstaak Gestuurd Leren). OWEN, het samenwerkingsverband tussen UNETO-VNI, NVKL, Kenteq en de Regionale Onderwijs Centra, wil met de instrumenten een flinke stap zetten op weg naar het optimaal ondersteunen van Beroepstaak Gestuurd Leren.

Competentiegericht leren leidt tot grote veranderingen in het onderwijs. De bestaande leeromgevingen worden vervangen of aangepast, wat vraagt om nieuwe beoordelingsinstrumenten.

Stichting OWEN heeft als onderdeel van een beoordelingsmix, na een uitgebreid onderzoek gekozen voor de online kennistrainer Remindo en de daarbij ondersteunende 360 Feedback. Beide zijn ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf A New Spring. Centraal hierin staan de beroepstaken zoals die in de bedrijven voorkomen en het eigen leerproces van de leerling of werknemer.

Met Remindo kan het theoretische kennisniveau van een leerling of werknemer worden beoordeeld. Samen met de informatie uit de 360 Feedback kan de deelnemer het betreffende BGL-traject evalueren en afsluiten en een nieuw (vervolg)traject opstarten. Doordat zowel de kennis als de externe beoordeling door de student of medewerker zelf in samenspraak met derden wordt samengevoegd, ontstaat een goed beeld van het niveau de deelnemer zich de benodigde competenties heeft eigen gemaakt. Op basis hiervan kan actief geëvalueerd en gestuurd worden.

De beoordelingsinstrumenten van A New Spring zijn laagdrempelig in gebruik en vereisen slechts een computer met een internetverbinding. Gebruikers en beheerders kunnen direct aan de slag, want gebruikstrainingen zijn vrijwel overbodig. Dit is een belangrijk punt voor OWEN


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.