Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van FLOWSPARKS | 16-10-2006 | Article Rating | (0) reacties

U&I LEARNING voert exclusieve onderhandelingen tot overname van de Nederlandse e-learning provider FSR

Gent, 16 oktober 2006

 

Exclusieve onderhandelingen

 

U&I Learning, de Gentse eLearning integrator, actief in België en Nederland, kondigt aan exclusieve onderhandelingen te voeren met de toonaangevende Nederlandse e-learning provider FSR. Door deze strategische overname zal U&I Learning zijn positie op de Nederlandse e-learning markt aanzienlijk verstevigen. Verwacht wordt dat de onderhandelingen eerstdaags worden afgerond.

U&I Learning wil FSR stapsgewijs integreren in de groep. De acquisitie is voorzien in drie fases. De eerste moet nog in 2006 plaatsvinden met een overname van 50% van de aandelen. In 2007 en 2008 wordt telkens 25% van de aandelen overgenomen.

 

Deze overname past in het ambitieuze expansieplan van U&I Learning dat, naast organische groei, ook strategische acquisities, in eerste instantie op de Nederlandse markt, voorziet. Hiervoor haalde U&I Learning midden 2006 kapitaal op door zijn beursintroductie op Euronext “Vrije Markt”.

 

FSR

 

FSR bestaat sinds meer dan 12 jaar en werd in 1993 opgericht als Franken en Stijfs Interactive Design, het latere FSR opleidingsgroep. FSR nam op zijn beurt in 2002 CSS Education en in 2003 Info Opleiders over. FSR telt 22 medewerkers en werkt zowel voor de overheid zoals de Nederlandse Politie en voor bedrijven zoals Coca Cola, DAF, VanGansewinkel, ING, Essent, Pfizer, Rabobank, USG PEOPLE, Achmea en Nuon.

FSR verwacht voor 2006 een omzet van 3,3 miljoen € met een resultaat voor belastingen van 12%. In 2007 wil het bedrijf een omzet van 3,5 miljoen € realiseren met een resultaat voor belastingen van 13 %. Hiermee staat FSR aan de top van de e-learning bedrijven in Nederland.

 

 

U&I Learning

 

In België is U&I Learning een van de belangrijkste spelers in zijn sector met referenties zoals DVV,   Volkswagen, DHL, Atlas Copco, Sidmar, Aveve en Citibank. Met de in 2005 ontwikkelde “online educational games” bewijst U&I Learning zijn trendbepalende en innovatieve rol in eLearning.

U&I Learning richtte in 2004 ook een afdeling op in Nederland. Deze stap resulteerde in een aantal Nederlandse referentieprojecten zoals de ontwikkeling van edu-games voor de Nederlandse Politie Academie van Apeldoorn en de Nederlandse landmacht. Daarnaast werd ook Interpolis , een belangrijke verzekeraar,    en Vopak klant van U&I Learning.

Op 30 juni 2006 maakte U&I Learning een geconsolideerde halfjaaromzet bekend van meer dan 2,3 mio € met een geconsolideerde winst voor belastingen van 178.929 €, ruim 2,5 maal hoger dan de winst voor belastingen op 30 juni 2005.

 

 

Marktaandeel vergroten

 

Francis Declercq, CEO van U&I Learning, verduidelijkt: “Door selectieve acquisities willen wij marktaandeel, technologische know-how en expertise verwerven. De overname van FSR kadert perfect in de groeiambities van U&I Learning op de Nederlandse markt. Het komt er op aan om in de snel groeiende en consoliderende e-learning markt onze toppositie te vrijwaren en te versterken. Door een stapsgewijze overname kunnen onze activiteiten in Nederland op een progressieve manier naar elkaar toegroeien en kunnen we de integratie van FSR binnen de U&I Learning groep eind 2008 succesvol afronden. Hierdoor zal U&I Learning zowel in België als in Nederland de referentie zijn op het gebied van pure play eLearning,” besluit Francis Declercq.”

 

 

Over U&I Learning

U&I Learning, opgericht in 1997 is een belangrijke e-learning integrator, actief in België en Nederland. U&I Learning biedt bedrijven en organisaties oplossingen aan die hen helpen om op een productieve en efficiënte manier kennis te ontwikkelen en te verspreiden bij hun personeel en klanten. De oplossingen van U&I Learning zijn gebouwd op drie pijlers: leervriendelijke inhoud, een goede geïntegreerde begeleiding en een gebruiksvriendelijke technologie.

U&I Learning kende de afgelopen jaren een sterke groei en kon zijn klantenportefeuille uitbouwen tot een uitgebalanceerde, kwaliteitsvolle portefeuille met een groot aantal top-industrie- en overheidsklanten, waaronder namen zoals VDAB, Europese Commissie, Voka, Technifutur, NMBS, Belgacom, DHL, Alcatel, Arcelor, Aveve, Volkswagen, Interpolis, Dexia, Citibank, Vopak, ea.

U&I Learning telt vandaag 60 gespecialiseerde medewerkers met relevante ervaring in pedagogie, psychologie en ICT. Het bedrijf wordt geleid door Francis Declercq, CEO en heeft zijn hoofdvestiging in 9000 Gent, Molenaarsstraat 111.
Telefoon: +32 9 265 74 74, fax: +32 9 265 74 84- website:
www.uni-learning.com

 

 

Voor verdere informatie:

U&I Learning nv

Creative Strategies Public Relations

Francis Declercq

Benita Dreesen

Molenaarsstraat 111

Kon. Astridlaan 49

9000 Gent

1780 Wemmel

Tel. : +32 9 265 74 74 

Tel.: +32 2 267 41 60

fdeclercq@uni-learning.com     

bdreesen@creative-strategies.be


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.