Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Iris Koolen | 13-10-2006 | Article Rating | (0) reacties

TinQwise ontwikkelt compliance voor ING.

Wanneer vindt u dat u informatie vertrouwelijk behandelt? Mag u informatie aan derden verschaffen? Wanneer gaat u zorgvuldig om met klantinformatie? Wat mag wel en wat mag niet? De vraag is hoe je deze ethische vraagstukken vertaalt naar een handzame, praktijkgerichte opleiding.

Het naleven van compliance regelgeving is voor veel organisaties een actueel thema. Steeds meer bedrijven zetten e-learning in voor de compliance trainingen, omdat daarmee alle medewerkers gelijktijdig opgeleid en getoetst kunnen worden. Bovendien garandeert e-learning dat iedere medewerker op dezelfde wijze (eenduidig) wordt geïnformeerd. Tot slot biedt e-learning de mogelijkheid om de vaak abstracte theorie aantrekkelijker en vanuit een praktijkcontext te presenteren waardoor de materie beter beklijft.

Het onderwijskundige bureau TinQwise ontwikkelde de COMPLIANCE@WORK methodiek, gericht op bewustwording van het thema ‘compliance’. De inhoud behandelt het begrip compliance en leert medewerkers wat compliance voor hun werk betekent. Het gaat hierbij niet alleen om het overbrengen van regels, maar vooral ook om het bewerkstelligen van betrokkenheid en bewustwording. TinQwise ontwikkelde een krachtig didactisch concept dat de eigen normen en waarden van medewerkers als uitgangspunt neemt. Je leert wat je binnen welke context mag doen.

De methodiek werd reeds ingezet bij ING. Binnen een periode van 11 maanden werden ruim 30.000 medewerkers werden opgeleid. ING koos voor e-learning omdat daarmee een grote groep medewerkers middels zelfstudie, eenduidig kon worden opgeleid.

Thema’s die in de opleiding aan bod komen zijn bijvoorbeeld: omgaan met informatie, de Wet financiële dienstverlening, financieel economische criminaliteit en veiligheid. Centraal in de opleiding voor ING staat steeds een gedragsregel. Aan de hand van socratische dialoog, gewetensvragen en verdiepingsvragen, wordt die regel geïllustreerd en vertaald naar gewenst gedrag van de medewerker.

Rond de kernboodschap ziet de medewerker allerlei voorbeelden uit de praktijk in de vorm van ervaringen en meningen van collega’s. De cursist kiest zelf die voorbeelden die hem het meest aanspreken of het best aansluiten bij de eigen situatie. Waargebeurde incidenten spreken sterk tot de verbeelding omdat ze inzicht geven in wat de gevolgen kunnen zijn als je je niet aan de regels houdt. Via vragen, oefeningen en voorbeelden doorloopt de medewerker zo verschillende modulen. Ter ondersteuning is een digitaal naslagwerk beschikbaar met een overzicht van alle regels en regelingen die in de e-learning aan de orde komen.

Wilt u meer weten over de COMPLIANCE@WORK methode?

Neem dan contact op met TinQwise, Hans van Os

T: 035 5385656
M : 06 15016488


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.