Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 13-10-2006 | Article Rating | (0) reacties

Opheffing Digitale Universiteit

Het hing al een poosje in de lucht, maar nu is formeel de knoop dan ook doorgehakt door de Raad van Toezicht. De Digitale Universiteit (DU) houdt na 2006 op te bestaan. Het stopzetten van de overheidssubsidie ligt hieraan ten grondslag, en ook het meer en flexibel willen samenwerken met andere instellingen binnen het hoger onderwijs.

Aangaande het meer willen samenwerken met andere partijen is besloten om enkele mensen en activiteiten van de DU over te laten gaan naar het landelijk opererende consortium voor hoger onderwijs & ICT, de stichting SURF. Nog lopende projecten worden volgend jaar zo afgerond onder de vlag van SURF, maar onder begeleider van de huidige DU-directeur Michiel van Geloven en programmamanagers Peter Fest en Nicole Christhophe. Zij zijn sinds begin oktober werkzaam voor SURF.

Voor de producten die binnen het consortium zijn opgeleverd, werkt de DU waar mogelijk aan overdrachten richting ontwikkelaars en uitgevers. Kennisproducten, zoals rapporten en handleidingen, worden opgenomen op de website van SURF. Themasites worden waar mogelijk gekoppeld aan de sites die SURF al in beheer heeft.  


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.