Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 11-10-2006 | Article Rating | (0) reacties

ICT in het onderwijs werkt

Als e-learning in het onderwijs zorgvuldig wordt geïmplementeerd dan blijkt het positief van invloed te zijn op het leren van studenten. Dat blijkt uit het onlangs verschenen rapport "Technology in Schools: What the Research Says". Tegelijkertijd blijkt uit deze publicatie van Cisco Systems en de Metiri Group dat de complexiteit van een effectieve invoering vaak wordt onderschat en dat de beloften van de inzet van ICT in het onderwijs niet altijd reël zijn.

Although technology has had a positive impact on education so far, more dedication to research, implementation, and development is needed for technology to realize its full potential as a teaching and learning tool.

Aldus het artikel Study: Ed tech has proven effective van eSchool News.

Het gaat bij het rapport om een meta-studie. Hierbij zijn dus bestaande onderzoeksrapporten geanalyseerd.

Volgens de auteurs zou meer aandacht besteed moeten worden aan de ontwikkeling van leiderschap, professionalisering van docenten en curriculumontwikkeling.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.