Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 22-09-2006 | Article Rating | (0) reacties

IBM aandeelhouder HarvestRoad

HarvestRoad en IBM hebben bekend gemaakt dat IBM aandeelhouder wordt van HarvestRoad. Harvest Road is de ontwikkelaar van één van de meest bekende learning content management systemen, HarvestRoad Hive.

Beide bedrijven zullen gezamenlijk een marketing en sales strategie gaan ontwikkelen om HarvestRoad Hive® commercieel te kunnen verkopen. Dit learning content management systeem zal integraal deel uit gaan maken van het 'IBM Open Learning Framework'.

Enkele jaren geleden sloot HarvestRoad een deal met BlackBoard, marktleider op het gebied van elektronische leeromgevingen (en onlangs in het nieuws vanwege een omstreden patent). De Blackboard Learning Suite en HarvestRoad Hive konden daarbij aan elkaar worden gekoppeld. BlackBoard heeft vervolgens echter ook een eigen 'uitgekleed' content management systeem ontwikkeld en geïntegreerd binnen de ELO. HarvestRoad heeft daar commercieel gezien waarschijnlijk veel last van gehad.

Mogelijk dat deze deal met 'Big Blue' de marktpositie van Harvest Road Hive kan versterken.

Een Learning Content Management System (LCMS) is overigens een content management systeem dat speciaal voor het maken van leercontent is gemaakt. Met een goed LCMS is het mogelijk om leerobjecten individueel dan wel in teams te ontwikkelen en te beheren (o.a. versie- en variatiebeheer). Meer informatie vindt u in onze woordenlijst.

Bron: HarvestRoad (via Willem van Valkenburg's weblog)


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

02-02

Leren met puzzels

Door: Let’s Learn!

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.