Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 15-09-2006 | Article Rating | (1) reacties

Wageningen Universiteit geeft college via pod- en vodcasting

Wageningen Universiteit heeft een systeem ontwikkeld waarmee alle docenten het eigen college kunnen opnemen. Dit doen zij met een speciaal soort memorecorder. Het geluidsbestand sturen ze vervolgens door naar de ICTO-afdeling (ict in onderwijs), die dit op Blackboard plaatst. Studenten kunnen het daar downloaden en afluisteren.

Colleges opnemen op video kan in Wageningen ook. Docenten krijgen dan een koffer vol opnameapparatuur mee en een kleine camera op statief. De docent hoeft alleen maar de kabels aan te sluiten en de opname te starten. Het college is meteen live op internet te volgen. Een voorbeeld hiervan is inmiddels hier te vinden.

Let wel: Eerdere ervaringen met digitale colleges laten zien dat dit soms makkelijker lijkt dan het is. Het maken van kwalitatief goede video opnames, waarbij beeld (bijvoorbeeld powerpoint presentaties) en geluid synchroon lopen en de student bij het afspelen niet in slaap valt, blijft toch een vak apart. Goed gebruik zal dan ook sterk afhangen van de technische en didactische vaardigheden van de docent en/of de ondersteuning die vanuit de organisatie wordt geboden.

Meer voorbeelden zijn te vinden bij:

-  Digitale Universiteit: Handleiding DigiCol voor het maken en gebruiken van digitale college's met video

- Hogeschool INHOLLAND: Taal- en schakelcursus via digitale colleges

- Christelijke Hogeschool Nederland: college volgen via iPod


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Wytze Koopal
Van Wytze Koopal | 15-09-2006
Oops, ik kan met firefox de voorbeeldvideo niet afspelen.... Toch een beetje jammer.
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.