Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 25-08-2006 | Article Rating | (0) reacties

Zelf games maken

Vanaf 30 augustus as. stelt Microsoft gratis software beschikbaar waarmee op een eenvoudige en voordelige manier nieuwe games kunnen worden gemaakt. Deze software, genaamd XNA Game Studio Express, is voor iedereen bruikbaar die met een Windows XP systeem werkt. De op te leveren games zijn bedoeld om te gebruiken met de Xbox spelcomputer. Door voor 99 euro per jaar lid te worden van de zogenaamde 'creators club' krijg je toegang tot een schat aan informatie, en de mogelijkheid om samen met anderen aan games te bouwen, deze te testen en door te ontwikkelen. 

Het idee is dat het maken van games op deze manier veel laagdrempeliger wordt dan voorheen en dat zo meer jongeren de smaak van het programmeren te pakken zullen krijgen. Dit kan hen motiveren om zich verder te ontwikkelen als programmeur en in de toekomst pofessioneel actief te worden op dit gebied.

In het onderwijs kan het maken van games een uitdagende activiteit zijn, mits goed ingebed en begeleid in het curriculum. Natuurlijk is dit niet de eerste prioriteit van Microsoft zelf, maar het onderwijs kan hier vast en zeker z'n voordeel mee doen. Wij zijn benieuwd!

 

 

 

 

 

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.