Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 15-06-2006 | Article Rating | (0) reacties

Universiteit wordt virtueel instituut

De volgende week woensdag kruist Mickey Huibregtsen, senior counsel bij PriceWaterhouseCoopers, de degens met hoogleraar Frits van Oostrom over het wezen van de universiteit. Als schot voor de boeg heeft Huibregtsen de bijdrage Universiteit op weg naar virtueel instituut geschreven.

In deze bijdrage stelt Huibregtsen dat universiteiten zich met name moeten focussen op drie dimensies.

De eerste dimensie betreft de ontwikkeling dat universiteiten niet meer traditioneel aan locatie gebonden zijn voor de uitvoering van hun taken, maar meer en meer via Internet studenten opleiden.

De student zal bij de expansie van deze dimensie écht centraal gaan staan, want als virtueel instituut komt de universiteit bij de student en niet de student naar het instituut op locatie. Ook dat is een verandering die fundamenteler is dan vaak gedacht wordt, zo valt mij op.

De tweede dimensie is dat universiteiten zich steeds meer richten op "een leven lang leren":

Heel onlangs merkte ik bij een intern seminar bij McKinsey dat men bijvoorbeeld niet meer spreekt over trainingsprogramma’s voor medewerkers. Dat heet nu participatie en inspanning voor ‘learning’. Een klein verschil in taalgebruik, maar een fundamenteel andere manier van kijken schuilt daarin.

De derde en laatste dimensie heeft betrekking op een toenemende interactie en verwevendheid van de universiteit met andere actoren in de samenleving.

Bron: Science Guide


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.