Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 24-05-2006 | Article Rating | (0) reacties

Grote meerwaarde van e-learning bij bedrijven

E-learning heeft -indien het goed wordt gebruik- veel meerwaarde voor het leren binnen bedrijven. Dat concluderen vier studentes op basis van uitgevoerd onderzoek. Het gaat daarbij zowel om e-learning "op continue basis (just-in-time leren) als bij bedrijfsopleidingen (just-in-case leren)".

In het artikel Het gebruik van e-learning in bedrijven: een uitdaging! gaan zij onder meer in op voordelen van e-learning, en op belemmerende factoren.

De auteurs projecteren de "lessons learned" van een e-learningproject voor docententrainingen op bedrijfsopleidingen. Dat is een gevaarlijke exercitie aangezien doel, doelgroep en andere randvoorwaarden moeilijk vergelijkbaar zijn. De auteurs lijken zich hier echter van bewust. Verder stellen zij onder meer:

Het geheim achter het succes van dit project is vooral dat leren geen losstaand gegeven mag zijn, maar moet gebeuren in een context met anderen waarin op alle mogelijke manieren aan interactie en communicatie wordt gedaan.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.