Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van FLOWSPARKS | 18-05-2006 | Article Rating | (0) reacties

U&I Learning trekt naar de beurs

Gent, 18 mei 2006 - U&I Learning, de Gentse eLearning integrator, actief in België en Nederland, heeft aan het onafhankelijke corporate finance huis Verbaere, De Clercq & Partners en de beursvennootschap Weghsteen & Driege, opdracht gegeven om een IPO (Initial Public Offering) te organiseren op de Vrije Markt van Brussel. Deze IPO zal worden uitgevoerd van zodra ‘groen licht’ wordt ontvangen van de C.B.F.A. (Commissie voor Bank-, Financiën- en Assurantiewezen), bij wie het prospectus recent werd neergelegd.
De operatie zal bestaan uit een Openbaar Bod tot inschrijving op maximaal 230.700 nieuwe aandelen met VVPR-Strips, voortkomend uit een kapitaalsverhoging ( « Primair Bod » ) en een Openbaar Bod tot verkoop van maximaal 153.800 bestaande aandelen ( « Secundair Bod » ).
 
De voornaamste doelstelling van het Bod is om de huidige marktpositie in eigen land te
vestevigen en om nieuw marktaandeel te veroveren in de landen rond de thuismarkt België. U&I Learning heeft de ambitie om nieuwe, selectieve acquisities op de markt van eLearning uit te voeren; om technologische know-how, expertise of intellectuele eigendom te verwerven, en om via de verhoging van de kapitaalsbasis, de financiële flexibiliteit te verstevigen. De beursoperatie zal U&I Learning een betere zichtbaarheid geven en de naamsbekendheid aanzienlijk verhogen, wat meteen de toegang tot een grotere arbeidsmarkt en de verdere rekrutering van hoog gekwalificeerd personeel zal vergemakkelijken.
 
U&I Learning werd opgericht in 1997 opgericht door Patrick Belpaire, een professionele
pedagoog. Hij voorspelde dat het internet een grote rol zou spelen in de toekomst van het
leren. Het ontstaan van het internet betekende meteen ook de geboorte van eLearning. Een eerste belangrijke klant was Elsevier Training & Opleidingen groep. U&I Learning
ontwikkelde online educatieve diensten voor enkele filialen van Elsevier in België en
Nederland.
 
In 1999 werd de V.D.A.B. (Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding), een belangrijke overheidsklant. Op vandaag bestelt de V.D.A.B. jaarlijks een belangrijk aantal eLearning cursussen. Dit belangrijke project werd in 2000 gevolgd door de ontwikkeling van een kennis- en communicatiemanagement platform voor Siemens. In 2001 werd dan in nauwe samenwerking met Proximus een Short Educational Module (SEM) ontwikkeld. Deze eLearning tool werd door de medewerkers van Proximus gebruikt om op een innovatieve en interactieve manier de migratie naar Microsoft Windows 2000 te doen slagen. Ook voor de firma Bekaert werd een op maat gemaakte eLearning cursus ontwikkeld.

De belangrijkste stap voor U&I Learning in 2002 was de intrede van Partners@Venture, een succesvol Belgisch durfkapitaalfonds. De intrede van Partners@Venturebetekende een versnelling van de groeistrategie van U&I Learning. Deze strategie werd ondermeer
ondersteund door een nieuw management-team. De Heer Francis Declercq werd aangesteld als CEO. U&I Learning creëerde in datzelfde jaar, samen met het Pershuis Vlaanderen en een aantal sponsors, een Short Educational Module (SEM) voor tieners en de mediawereld. U&I Learning ontving voor deze tool de CST Award voor educatieve software.
Vele eLearning bedrijven verdwenen na de ineenstorting van de internet- en
technologiebubbel in de periode 2000-2002. U&I Learning slaagde er echter in om in deze
moeilijke periode gestaag verder te bouwen aan haar klantenportefeuille. In 2003 werd voor
de Europese Commissie een groots project opgeleverd. Dexia ondertekende een 2-jaren
contract voor de ontwikkeling van een eLearning cursus om haar intern I.T. migratieproject te ondersteunen.

In 2004 beslisten U&I Learning en het Gentse Atek om via een fusie, de krachten te
bundelen. Voor Jobkanaal, een recruitment portal voor de Vlaamse overheid, werd een
telewerking project opgestart. Het Nederlandse Neopost, VanityFair Europe, de Nationale
Bank van België kozen voor de diensten van U&I Learning bij de ondersteuning van hun
opleidingsprojecten.

U&I Learning nam in 2004 een belangrijke beslissing om een afdeling in Nederland op te
starten. Deze stap resulteerde onmiddellijk in een aantal Nederlandse referentieprojecten: de ontwikkeling van edu-games voor de Nederlandse Politie Academie van Apeldoorn en de Nederlandse landmacht. Daarnaast werd ook Interpolis, een belangrijke verzekeraar, klant van U&I Learning.
Ook in 2005 werkte U&I Learning verder aan de groei van haar activiteiten : DVV,
Volkswagen, DHL, Atlas Copco, Sidmar, Aveve, Citibank en andere, deden een beroep op de diensten van U&I Learning. In 2005 ontwikkelde U&I Learning een “edu-game engine”
met 5 verschillende spelformaten. Edu-games staat voor “online educational games” en
betekent een verdere evolutie in de eLearning wereld. U&I Learning bewees hiermee dat de onderneming meespeelt en zelfs een belangrijke pioniersrol opeist in de nieuwste trends rond eLearning.

U&I Learning voorziet een gestadige groei voor de eerst komende jaren van ongeveer 15%
en een aanzienlijke aangroei van haar EBIT marge. Verdere details over de beursgang, zoals de inschrijvingsperiode zullen medegedeeld worden van zodra de CBFA haar goedkeuring zal hebben gegeven. Het prospectus zal vanaf die datum beschikbaar zijn op de website van U&I Learning (
www.uni-learning.com).
 
 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.