Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 19-04-2006 | Article Rating | (0) reacties

Zwangere robot als lesmateriaal

Steeds meer opleidingsinstituten maken gebruik van high-tech studiemateriaal. Zo ook opleidingen voor artsen. Zwangerschappen worden niet meer geoefend op bijvoorbeeld cavia’s, maar op robots die niet onder doen voor mensen van vlees in bloed. De robot Noelle brengt zonder klagen meerdere keren per week een robotbaby ter wereld. Ze baart kinderen op commando. Op aanvraag laat ze de persweeën uren duren. Onverwachts binnen een paar minuten een babyrobotje ter wereld brengen kan ze ook. Medici in opleiding kunnen via deze zwangere robot oefenen in de verloskunde.

Zwangere robots zijn er in verschillende prijsklassen. Het basismodel kost 3200 dollar, terwijl voor de gecomputeriseerde levensechte versie 20.000 dollar betaald moet worden. Deze versie wordt draadloos aangestuurd via een computer waarbij ze voorgeprogrammeerd kan worden op diverse complicaties.

Een robotbaby met een roze gloed wijst op een gezonde baby, terwijl een blauwe glans wijst op zuurstoftekort. Zowel moeder- als babyrobot beschikken over een realistische hartslag en kunnen zowel ademen als plassen. Ook kan de bevalling ‘op aanvraag’ erg bloederig worden.

Bron: Digitale Telegraaf


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.