Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 10-04-2006 | Article Rating | (0) reacties

Computer beinvloedt tekenvaardigheid

Amerikaanse kunststudenten zitten zoveel tijd achter de computer dat ze vergeten dat er ook nog zoiets bestaat als pen en papier. Hun leraren maken zich zorgen over deze ontwikkeling. Volgens hen manipuleren studenten liever computerbeelden dan zelf te schetsen en te tekenen met pen en papier. Dit zou resulteren in afnemende tekenvaardigheden. Studenten die veel tijd achter de pc doorbrengen, zouden bovendien weinig initiatiefrijk zijn en weinig doorzettingsvermogen hebben. Dit resulteert volgens hun docenten in ongeïnspireerd werk.

Leraren op verschillende Amerikaanse kunstacademies benadrukken dat ze studenten niet achter de computer weg willen hebben. Het ontwikkelen van digitale vaardigheden vinden zij belangrijk. Maar ze vinden ook dat goede tekenvaardigheden een vereiste zijn om als kunstenaar digitaal uit de voeten te kunnen.

Bron: telegraaf.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.