Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 23-03-2006 | Article Rating | (0) reacties

Een "leven lang leren" invoeren

Deze zomer organiseert een internationaal consortium van universiteiten en gerennommeerde opleidingsinstituten de internationale training "Managing Lifelong Learning". Deze training ondersteunt managers van onderwijs- en opleidingsinstituten bij de ontwikkeling van een vernieuwende leerstrategie voor hun organisatie. Samen met experts uit zes Europese landen ontwikkelen zij in een "blended" leeromgeving een eigen implementatieplan voor een leven lang leren. Als lid van een internationaal team van vernieuwers en professionals op het gebied van leren uit heel Europa ontwikkelen zij een visie op een leven lang leren. Verder stimuleert deze training netwerkontwikkeling. 

De training bestaat uit 5 modules. Voorafgaand aan de training vinden voorbereidende activiteiten in een elektronische leeromgeving plaats. Na afloop van de training worden wederom online activiteiten georganiseerd. Tijdens de vijf dagen durende training ontwikkelen deelnemers een eigen strategie voor de implementatie van een leven lang leren binnen de eigen organisatie. De modules omvatten:

  • Introductie in een leven lang leren - Europees perspectief en analyse 
  • Het managen van leren - strategische planning, leiderschap en samenwerkend leren
  • Leren implementeren - metacognitief leren, motivatie en docentstrategieën 
  • Een leven lang leren evalueren - methoden en instrumenten voor evaluatie en beoordeling 
  • Het implementatieplan - uw visie op een leven lang leren in de praktijk brengen
  • Studie bezoek - kennis maken met praktijkervaringen

De training is ontwikkeld door een team van deskundigen en vernieuwers op het gebied van leren en opleiden uit heel Europa. In Nederland participeren het IVLOS van de Universiteit Utrecht en Schouten & Nelissen in het project.

De training zal op twee momenten worden georganiseerd:

  • Gremmeling, Duitsland. Gastheer is ed-lab. De training vindt plaats van 26 tot en met 30 juni 2006. 
  • Tallin, Estland. Gastheer is EBS. De training vindt plaats van 28 augustus tot en met 1 september 2006.

Deze training is ontwikkeld in het kader van een Europees Grundtvig project over de invoering van een leven lang leren: ILME (Implementation of Life-Long Learning Management through different Educational Level Establishments).

De training kost 700 Euro, inclusief toegang tot de workshop, de elektronische leeromgeving, materialen, certificaat en een studie reis.
De verblijfskosten bedragen,inclusief alle maaltijden, 100 Euro per persoon per nacht.

Deelnemers kunnen in aanmerking komen voor een subsidie in het kader van de Grundtvig-3 regeling. Meer informatie hierover is te vinden via http://www.europeesplatform.nl/index.php?var_content=programma&id=25

Voor meer informatie over de training kunt u mailen naar: info@ilmelifelonglearning.org. Verder vindt u meer informatie over de training op: http://www.ilmelifelonglearning.org/training.htm. Via deze site kunt u zich ook registeren.


 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.