Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 27-02-2006 | Article Rating | (0) reacties

Internet bevordert sociaal gedrag

Ouders die hun kinderen drastische beperkingen opleggen als het gaat om internetgebruik, maken een grote vergissing, zo meldt de NewScientist.

Chatten en bloggen bevordert juist de sociale vaardigheden en de maatschappelijke betrokkenheid. Het wetenschapsmagazine baseert zich op diverse recente onderzoeken, zoals een studie onder de 15 miljoen leden van de webgemeenschap MySpace.com, zo valt te lezen in Automatisering Gids nr. 8, 2006.

Ondanks de horror-verhalen over kinderlokkers die zich als puber voordoen om een ontmoeting met nietsvermoedende kinderen te kunnen regelen, trekken de jongeren op internet toch vooral op met klasgenoten en bekenden uit hun omgeving. Volgens de onderzoekers nemen chatrooms de functie over van hangplekken op straat waar de kinderen steeds vaker worden weggestuurd of waar ze niet meer heen mogen omdat het niet veilig is op straat.

Bloggen, het bijhouden van een online-dagboek, is een goede manier voor kinderen om zich te leren uiten. Bovendien blijkt de sociale betrokkenheid van de kinderen uit de vele links naar elkaars blogs en uit de commentaren die ze op elkaars verhalen leveren. Een op de vijf online-tieners houdt een blog bij.

Bron: Automatisering Gids


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.