Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 04-02-2006 | Article Rating | (0) reacties

Leren in netwerken bevordert betrokkenheid

Leren in elektronische netwerken bevordert de betrokkenheid, is een van de conclusies die Maarten de Laat trekt in zijn proefschrift Networked Learning. De Laat promoveerde op 3 februari aan de Universiteit Utrecht.

Leren in communities is interessant voor organisaties, omdat communities spontaan ontstaan rond thema’s of zaken die in een organisatie spelen. Door deel te nemen aan communities en te leren in (digitale) netwerken, leren deelnemers van elkaars leerstrategieën en leerstijlen.

De Laat onderzocht de ervaringen van de Politie Academie. De politie biedt(aankomend) politiemensen de mogelijkheid een digitaal netwerk te gebruiken om met elkaar te leren en gezamenlijk nieuwe kennis en procedures te ontwikkelen. Daarvoor wordt het Politie Kennisnet aangelegd, een landelijk intranet waarop politiebureaus en andere politie-instituten een aansluiting krijgen. Het is bedoeld om het leren in netwerken te stimuleren, onder meer met communicatiemiddelen als e-mail, chat en forums. Politiemensen uit het hele land kunnen werkervaringen delen en bediscussiëren.

De Laat ontdekte onder andere dat de rol van docenten verandert. Zij gedragen zich meer als student en tutor dan als alwetende leerkracht.

Bron: Automatisering Gids


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.