Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 15-12-2005 | Article Rating | (0) reacties

Mobile e-learning gemakkelijk met Remindo Mobile

's-Gravenhage, 12 december 2005 - Met de nieuwe e-learningoplossing Remindo Mobile speelt A New Spring in op de groeiende vraag naar e-learning via de mobiele telefoon en PDA. Met Remindo Mobile kunnen opleiders en organisatie hun cursisten via SMS of e-mail notificaties toezenden, waarna zij via hun mobiele apparaat oefeningen kunnen maken en vragen kunnen beantwoorden.

Remindo Mobile is een uitbreiding van Remindo, de webbased software waarmee opleiders, organisaties en bedrijven e-learningcursussen via het internet kunnen aanbieden. Remindo wordt momenteel ingezet door organisaties als de ANWB en Scheidegger Opleidingen, als zelfstudiesoftware of als ondersteuning aan de klassikale lessen.

Indien Opleiders gebruik willen maken van Remindo Mobile, dan is aanpassing van het cursusmateriaal in principe niet nodig. Hooguit als video ingezet wordt als onderdeel van de cursus, is aanpassing gewenst om de cursisten niet met hoge kosten voor dataverkeer te confronteren. Remindo Mobile optimaliseert het lesmateriaal automatisch voor gebruik op mobiele apparatuur.

Via SMS of e-mail worden de deelnemers op de hoogte gebracht dat er een nieuwe les beschikbaar is. Deze kan dan direct via de browser op de mobiele telefoon gedaan worden, maar is ook beschikbaar indien men op dat moment de beschikking heeft over een PC.

A New Spring, de ontwikkelaar van Remindo, onderschrijft met het uitbrengen van Remindo Mobile de bevindingen van het vorige maand verschenen rapport "Learning on the move - Mobile technologies in business and education." In het rapport stelt Kristine Peters dat mobile e-learning een grote vlucht zal nemen als e-learning software geoptimaliseerd wordt voor de beperkingen van mobiele telefoons. Meer en meer mensen toegang hebben tot het internet via hun mobiele telefoon of PDA, maar hebben wel te maken met kleine beeldschermen en de wens om zo weinig mogelijk dataverkeer te verbruiken.

René Persoon van A New Spring: "Steeds vaker worden we gevraagd naar onze mening over mobile e-learning. We spelen hiermee direct in op de wens van onze klanten, zodat we hen producten kunnen blijven leveren waarmee zij hun trainingen kunnen blijven optimaliseren."

Remindo Mobile werkt zowel voor de opleiders als voor de cursisten eenvoudig. Waar Remindo e-mail gebruikt om cursisten op de hoogte te brengen van het feit dat er nieuwe lessen beschikbaar zijn, maakt Remindo Mobile gebruik van SMS. De deelnemer kan vervolgens via zijn mobiele browser inloggen op Remindo Mobile en de lessen bekijken en maken. Omdat men tijdens het leren gestoord kan worden, bijvoorbeeld doordat de telefoon gaat, onthoudt Remindo waar de deelnemer is gebleven tijdens zijn vorige sessie. Deze opent direct bij een volgend bezoek.

René Persoon: "Remindo Mobile wordt, net als Remindo, aangeboden als 'application service'. Dit houdt in dat deze applicatie draait op onze eigen, uiterst betrouwbare webservers. Organisaties hoeven dus niet zelf te investeren in hard- en software. Daarbij kan de vormgeving volledig worden aangepast aan de eigen huisstijl. Zo lijkt het een product van de eigen organisatie."

OVER REMINDO
Cursisten en studenten efficiënter en sneller laten leren, met een duurzamere opname van de lesstof. Dat kan met de e-learning applicatie Remindo. Als aanvulling op de bestaande lesstof of als onderdeel van zelfstudie voorziet Remindo deelnemers op regelmatige tijden van korte, online oefeningen en toetsen die op hun persoonlijke kennisniveau worden afgesteld.

OVER A NEW SPRING
Remindo is een product van A New Spring, ontwikkelaar van gebruiksvriendelijke software op het gebied van e-learning, kennismanagement en online samenwerking. De bedrijfsnaam 'A New Spring' verwijst naar de vernieuwende kijk op leren die de jonge organisatie heeft. Tot haar klanten behoren onder meer de ANWB, Scheidegger Opleidingen en de Rabobank.

OVER LEARNING ON THE MOVE
"Learning on the move - Mobile technologies in business and education" door Kristine Peters, November 2005. Zie voor meer informatie the Australian Flexible Learning Framework, http://www.flexiblelearning.net.au


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.