Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 26-11-2005 | Article Rating | (0) reacties

E-learning van The Competence Group voldoet aan strenge BTEC-norm

De doelstelling van Wickes Engeland is enerzijds hun bestaande werknemers op een hoger niveau te brengen en dit te certificeren. Anderzijds willen ze garanderen dat nieuwe werknemers starten met een vooropgesteld niveau van kennis en vaardigheden.

Met de e-learning oplossingen van The Competence Group en Givi gaan zij deze doelstellingen ruimschoots realiseren, zo blijkt uit de realisatie van de eerste fase. De certificering wordt verzorgd door BTEC, een onafhankelijk erkend instituut dat hoge kwaliteitseisen stelt aan cursist, opleidingsinstituut en lesmateriaal. De inhoud van de opleiding wordt in samenwerking met Wickes gerealiseerd. De technische en functionele uitwerking, de zeer gedetailleerde management- en voortgangsrapportages en de support zijn in handen van The Competence Group en GiVi.

De eerste fase is inmiddels succesvol afgesloten en alle partijen zijn zeer enthousiast. De aanwezigheid op de voorbereidende workshops was honderd procent. Dit is nog nooit eerder bij Wickes vertoond. Binnen twee weken zijn ruim driehonderd werknemers gecertificeerd. Met ruim duizend willekeurig afgevuurde vragen, zijn negen bekwaamheden gemeten. De voortgang en de behaalde resultaten zijn online en actueel inzichtelijk, zowel op corporate, regionaal, winkel en individueel niveau.

De initiële doelstelling om het kennisniveau van de medewerkers te vergroten is ruimschoots gehaald. De eerste fase en de certificering hebben bijgedragen aan de stimulatie van de leergierigheid en motivatie van de werknemers. Het management is, door het leer management systeem TCG LIS, verzekerd van het gewenste kennisniveau van de medewerkers. Uit klantenonderzoek blijkt, dat de tevredenheid is toegenomen. Het management heeft dan ook besloten, om het behalen van een certificaat te koppelen aan een positief effect op het loon. Begin 2006 zal gestart worden met het vervolgtraject voor het totale Wickes concern.

Emma Smith, Master Programme Training Manager van Wickes, "Het was een lastig project. We hadden slechts tien weken van start tot oplevering en onze specificaties vereisten een flink stuk maatwerk. Het was voor ons een belangrijk leerproces waarbij we The Competence Group regelmatig confronteerden met wijzigingen en aanpassingen. Er bestaat geen twijfel dat dit strakke tijdschema een zware druk heeft gelegd op beide partijen. Het eindresultaat is echter bijzonder goed en overstijgt al onze verwachtingen. De deskundigheid en toewijding van de The Competence Group ben ik nog nooit eerder op deze manier tegengekomen. De kick-off in onze winkels was geweldig en het systeem creëerde de absolute "WOW" factor."

Gijsbert Boon, Product Manager van The Competence Group, "De oplossingen gerealiseerd voor het Wickes traject, hebben ons inzicht gegeven in functionaliteit die wij standaard gaan toevoegen aan onze toekomstige releases. Wij hebben veel geleerd van de eisen die BTEC stelt aan onder andere de manier van toetsing en managementrapportages. Inmiddels hebben de eerste Nederlandse klanten zich al gemeld voor de Wickes solution."

"Hoe krijg je een organisatie in beweging met als doel het bereiken van een hoger competentie niveau? De grondige aanpak van Wickes rondom opleiding en certificering, alsook de betrokkenheid van zowel de individuele medewerker als het topmanagement, bewijzen dat het kan." Aldus Koen Vanoverbeke, Commercieel directeur GiVi.

Voor meer informatie

The Competence Group B.V.
De heer A.F.M. Rijken
Lorentzlaan 3
3401 MX IJSSELSTEIN
Telefoon: +31 (0)30 256 56 25
Fax: +31 (0)30 256 56 26
www.competence.biz


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.