Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 24-11-2005 | Article Rating | (0) reacties

Meldingen Incidenten Patiëntenzorg (MIP) kan doelmatiger

Toon Rijken, algemeen directeur van The Competence Group: "De strategische samenwerking versterkt onze goede positie in de zorgsector. Naast de dienstverlening van PMC advies, zetten we tevens sterk in op een brede implementatie van MIP-expert. Inmiddels hebben we met onze oplossingen en ruime ervaring op het vlak van e-learning en proces- en kennismanagement, bewezen de snelheid en het rendement van implementaties sterk te verbeteren."

Patiëntveiligheid is een belangrijk aandachtspunt in de zorgsector. Om naar aanleiding van een incident, verbeteringen te kunnen doorvoeren, is het noodzakelijk het incident te registreren, te behandelen en te analyseren. MIP-expert, de webgebaseerde software oplossing van PMC advies, biedt deze functionaliteit. Door het inzicht in incidenten kan de kwaliteit van de patiëntenzorg worden verbeterd. Met behulp van elektronisch lesmateriaal (e-learning) wordt, aan de hand van een aantal sprekende voorbeelden, uitgelegd hoe een incidentmelding en de afhandeling daarvan in de praktijk plaatsvindt. Via internet is dit e-learning materiaal continu en voor elke betrokken medewerker beschikbaar. Op dit moment wordt het elektronische lesmateriaal omtrent incidentmeldingen door The Competence Group en PMC advies ontwikkeld.

Wanneer medewerkers bereid zijn om en weten hoe ze een incident moeten registreren is de belangrijke volgende stap: het doelmatig en efficiënt doorvoeren van verbeteringen. Om dit gestructureerd aan te kunnen pakken, is het voor een zorginstelling essentieel inzicht te hebben in de eigen organisatie. Het moet duidelijk zijn hoe (werk)processen en informatiestromen lopen en welke eisen er worden gesteld aan kennis en kwaliteit. Dit overzicht creëert u met TCG ProcessPublisher, een software oplossing van The Competence Group. Uw mensen beschikken altijd over de meest recente informatie en iedereen weet wat hij of zij moet doen.

De analyse- en rapportagemodule van de MIP-expert biedt de (lijn)manager continu inzicht in bijvoorbeeld aantallen incidenten, trends, oorzaken en gevolgen. Deze transparantie biedt de organisatie het voordeel om snel te achterhalen waar het mis ging en wat de impact was. Er kan beoordeeld worden of beleidsdoelstellingen omtrent patiëntveiligheid worden bereikt of eventueel moeten worden bijgesteld.

Sylvia Verhoef, directeur van PMC advies "Voor ons is de samenwerking een bundeling van krachten. Kwaliteitsmanagement is een van onze belangrijkste thema’s en daarin vinden wij in The Competence Group een goede partner. De combinatie van genoemde oplossingen geeft een instelling een sterk instrument in handen om de kwaliteit van zorg én bedrijfsvoering te verbeteren. Bovendien is het concept voor allerhande vraagstukken op het gebied van patiëntveiligheid te gebruiken. Preventie van incidenten is waar het uiteindelijk om draait. Door e-learning en procesbeschrijvingen in te zetten naast onze diensten, oplossingen en kennis van de zorg, kunnen goede resultaten worden bereikt. Mits,… een organisatie daadwerkelijk bereid is aandacht te besteden aan verbetering van de kwaliteit van patiëntenzorg."

The Competence Group B.V.
The Competence Group werd opgericht in 2002 door Toon Rijken, die zich sinds eind '80 bezig houdt op het gebied van gebruikersondersteuning en computer ondersteund onderwijs. De laatste jaren ligt zijn focus op centraal stellen van medewerkers binnen organisaties en het verhogen van het rendement van deze doelgroep, wat is uitgegroeid tot het specialisme van The Competence Group en GiVi voor België.
The Competence Group adviseert, begeleidt en ondersteunt organisaties bij het doorvoeren van rendementsverbeteringen. Door het vastleggen en inzichtelijk maken van processen, het invoeren van kwaliteitssystemen, het opleiden en motiveren van medewerkers en door de implementatie van kennis- en documentmanagement wordt een belangrijke verbetering gerealiseerd. De organisatie, met ruim 80 medewerkers, is actief in de Benelux vanuit twee hoofdkantoren in IJsselstein en Antwerpen.

PMC advies BV
Begin jaren negentig werd PMC advies opgericht door Jacques van der Palen, de voorganger van Sylvia Verhoef. Projecten, Management en Communicatie waren toen de sleutelwoorden. Nu is de aandacht gericht op het effectief toepassen van ICT en het begeleiden van instellingen bij het invoeren van veranderingen. De bestaande organisaties binnen de gezondheidszorg en nieuwe ontwikkelingen worden daarbij als uitgangspunt gehanteerd. De kennis van en ervaring met de processen en de informatiebehoefte van de zorginstellingen worden aangewend om ondersteuning te bieden aan de patiëntenzorg en bedrijfsvoering.
Belangrijke thema’s zijn veiligheidsmanagement, kwaliteitsmanagement en informatiemanagement. Voor advies, begeleiding, opleiding, projectmanagement en informatieanalyse kunnen zorgorganisaties bij PMC advies terecht. Daarnaast vindt u een aanbod van innovatieve applicaties en software bouwstenen voor genoemde thema’s.
Het werkgebied omvat heel Nederland. PMC advies biedt haar diensten en producten aan voor de gehele sector gezondheidszorg en welzijn.

 

Voor meer informatie

The Competence Group B.V.
De heer A.F.M. Rijken
Lorentzlaan 3
3401 MX IJSSELSTEIN
Telefoon: +31 (0)30 256 56 25
Fax: +31 (0)30 256 56 26
www.competence.biz

PMC advies bv
Mevrouw S. Verhoef
Prinses Beatrixlaan 262
7312 AA APELDOORN
Telefoon: +31 (0)55 355 85 22
Fax: +31 (0)55 355 85 12
www.pmc-advies.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.