Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 21-09-2005 | Article Rating | (1) reacties

De KLM zet samen met Stoas zwaar in op e-Learning.

De KLM zet samen met Stoas zwaar in op e-Learning.

De KLM heeft Stoas Intermedia de opdracht gegeven voor het maken van drie webbased trainingen voor de afdeling Ground Services. De medewerkers leren hiermee snel en efficiënt de laatste standaard procedures en werkwijze voor De-icing, Aircraft Refuelling en Vliegtuigrangeren en -Pushback. De KLM zet hiermee de trend door om het leren via Internet intensiever te gaan gebruiken.

DRIE WEBBASED TRAININGEN
Stoas Intermedia ontwikkelt al 15 jaar webbased trainingen voor multinationals. Zo ook voor de KLM. In aansluiting op de jarenlange samenwerking met Stoas heeft KLM gevraagd om ook voor de afdeling Ground Services de volgende drie trainingen te ontwikkelen of te actualiseren:
- De-icing
- Aircraft Refuelling
- Vliegtuigrangeren (tugdriving)
Voor een goede organisatie van de trainingen zet Stoas een registratie- en cursusvolgsysteem in. Eerdere trainingen werden gemaakt voor het boarding- en bagagepersoneel.

INHOUD TRAININGEN
De-icing:
Voor het opstijgen moeten vliegtuigen ijs en sneeuwvrij zijn; het zogenaamde De-icing. Door de vliegtuigen voor de start ‘schoon te spuiten’ wordt voorkomen dat de vleugels hun liftvermogen verliezen.

Aircraft Refuelling:
Elke twee jaar moeten alle medewerkers van KLM die zich bezighouden met het tanken van vliegtuigen een herhalingscursus volgen. Veiligheid en het volgen van de procedures staan hierin centraal. De cursussen kunnen zowel klassikaal als individueel gedaan worden.

Vliegtuigrangeren (en pushbacks):
Na de basisopleiding tot vliegtuigrangeerder staat iedere twee jaar een verplichte opfriscursus op het programma. In de webbased training worden vooral gewijzigde vliegtuigtypes en vliegtuigtrekkers behandeld.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Genevieve
Van Genevieve | 29-07-2011
Ik zou heel graag willen weten hoe ik in aanmerking voor deze opleiding kan komen, ik zou graag pushback of tankwagen chauffeur willen worden zou u mij hier meer info over willen geven hoe in hiervoor in aanmerking kan komen.

bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,

G. GrasmN.
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.