Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 09-09-2005 | Article Rating | (0) reacties

Gratis draadloos Internet in Nederland

Mobile learning is sinds een aantal jaren een belangrijke trend op het terrein van e-learning. Er komen steeds kleinere en lichtere apparaten op de markt waarmee je op Internet kunt (denk aan tablet PC's en Pocket PC's), ongeacht waar je bent. Je moet dan wel over draadloos Internet kunnen beschikken. Draadloze netwerken komen ook steeds meer beschikbaar. Ze worden meestal door commerciële bedrijven als KPN of T-Mobile aangelegd.

Maar in sommige gevallen wordt ook gratis draadloos Internet aangeboden.

In navolging van Leiden krijgt nu ook het centrum van Hoofddorp binnen enkele weken gratis draadloos internet. (...) Het zakengedeelte van Hoofddorp met de grote ICT bedrijven wordt nu nog ontzien, maar de stichting streeft met 35 zenders wel naar volledige dekking. (bron: Emerce)

Financiering vindt plaats door de gemeente en middels sponsoring. Sponsors lopen nog niet heel warm voor het initiatief om heel Hoofddorp van gratis Internet te voorzien.
Het initiatief richt zich overigens op de lokale gemeenschap, zoals scholen en verenigingen. Ook bedrijven kunnen er gebruik van maken. Dat kan dan wel ten koste van de snelheid gaan.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.