Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 01-07-2005 | Article Rating | (0) reacties

Unieke geïntegreerde e-learning oplossing bij BKC

Onlangs hebben Accessium en Siennax Learning Services bij BouwtaaK KennisCentrum (BKC) een geïntegreerde e-learning oplossing geïmplementeerd voor contentontwikkeling, beheer en distributie van opleidings-materiaal. Deze geïntegreerde omgeving bestaat uit het Learning Management Systeem van Saba en het webbased Learning Content Management Systeem (LCMS) Forceten.
Accessium heeft BKC geadviseerd bij de keuze van het LCMS, heeft de implementatie gerealiseerd en ondersteuning geboden bij het ontwikkelen van content.
Siennax Learning Services heeft het LMS Saba geïmplementeerd contform de wensen van BKC en heeft de gehele oplossing geïntegreerd op haar A.S.P.-platform. Alle diensten zijn dus gehost, overal toegankelijk en 99,5% beschikbaar.

Naadloze aansluiting op onderwijsdoelstellingen

BKC werkt volgens het bedrijfsconcept “BouwtaaK”aan een cultuuromslag in de bouwsector. De belangrijkste pijlers in dit concept zijn kennismanagement, procesbeheersing, ICT en samenwerking. Aan de hand van opleidingen en workshops wordt geprobeerd oude patronen binnen deze sector te doorbreken en het BouwtaaK- concept te implementeren. De nieuwe e-learning omgeving biedt hierin een belangrijke ondersteuning.

Voor een goed resultaat was het van belang dat de kenmerken van de e-learning omgeving naadloos aansloten op de uitgangspunten van BKC:

• Samenhangend onderwijs aanbieden, herbruikbaar maken van onderwijs
• Het kunnen werken met leeropbjecten
• standaardisatie van taken en producten,
• het invoeren van een procesprotocol,
• kennisuitwisseling,
• aansluiting op in- en externe processen,
• gerichte investering in medewerkers,
• geringe investering in techniek en beheer van de omgeving, optimale beschikbaarheid
• opleidingen afstemmen op de wensen van de klant en het niveau van de cursist,
• maatwerk content kunnen leveren aan een klant zonder dat er sprake is van meerwerk.

Succesvolle implementatie, grote toepasbaarheid

Het resultaat maakt het mogelijk om opleidingen herbruikbaar te maken en leerobjecten in verschillende opleidingen aan te bieden. Hierdoor is het voor ASVB mogelijk om ‘samenhangend onderwijs’ aan te bieden. Daarnaast wordt het mogelijk om competentiegericht te leren, wat aansluit bij het competentiemanagement binnen de bedrijven van ASVB. De opleidingen worden afgestemd op het niveau van de cursist. De kwaliteit is daarbij zeker gesteld, doordat er een gestandaardiseerde aanpak is voor kennisopslag en -overdracht.
Een voorwaarde voor het slagen van digitaal aangeboden trainingen is de gebruiksvriendelijkheid. Met de genoemde oplossing zijn medewerkers in staat op eenvoudige wijze interactieve en multimediale content te ontwikkelen zonder programmeerkennis. Zo is het eenvoudig bestaand opleidingsmateriaal aan te passen of nieuw te ontwikkelen. Training in iedere vorm is benaderbaar en leverbaar via het portaal, waarbij iedereen op basis van het bouwproces enerzijds en zijn eigen competenties anderzijds de juiste training kan volgen.
Kennisvergaring wordt op deze manier aantrekkelijk en eenvoudig. Een medewerker heeft namelijk via het internet overal en altijd snel toegang tot de voor hem relevante cursussen, documenten, handleidingen en overige informatie.

De bedrijven

Accessium ondersteunt organisaties bij het realiseren van de strategische e-learning doelstellingen. Zij doen dit door het verlenen van advies over en het leveren van flexibele oplossingen, waarmee kennisoverdracht effectiever en efficiënter plaats vindt..
Het vergemakkelijken van de ontwikkeling, uitvoering en administratie van interne opleidingen staat daarbij centraal.

BouwtaaK KennisCentrum (BKC) is een kennisbedrijf met een unieke totaalvisie op het huisvestingsproces. BouwtaaK KennisCentrum ondersteunt bedrijven uit de bouwsector bij de invoering van het BouwtaaK Bedrijfsconcept. ast workshops, traininingen en opleidingen en adviseren en ondersteunen zij bouwbedrijven op het gebied van managementadvies, procesbeheersing en ICT.

Siennax Learning Services is in staat opleidingsprocessen te faciliteren via services en gehoste leerportalen. Het gehele opleidingsproces wordt via webtechnologie ontsloten. Daarnaast biedt Siennax ook een aantal diensten, ondergebracht in het Learning Service Center: inkoop- en contractmanagement, contentmanagement, service desk en financieel management.

Reacties van BKC

Jaap Kolk: "Accessium was heel betrokken, praktisch ingesteld, snel en ze stelden ons belang centraal".

Ida Vincent: “Siennax Learning Services heeft onze verwachting over een goede implementatie van beide systemen helemaal waargemaakt, en neemt professioneel onze zorg over het beheer uit handen”.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Voor meer informatie:

Accessium
Bas Kramer
Tel.: + 31 (0) 648430136
E-mail: info@accessium.nl
www.accessium.nl

BKC
Ida Vincent/Jaap Kolk
Tel.: +31 (0) 570691700
E-mail: onderwijs@bouwtaak.nl
www.bouwtaak.nl

Siennax Learning Services
Anita Osinga
Tel.: +31 (0) 20 5478000
E-mail: info@siennax.com
www.siennax.com


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.