Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 06-05-2005 | Article Rating | (0) reacties

TopClass van WBT Systems faciliteert e-learning initiatief in de zorg

De Provincie Fryslân heeft € 150.000,- subsidie beschikbaar gesteld voor het opzetten van een Friese portal voor werknemers van zorginstellingen in Fryslân. Op deze portal worden cursussen en opleidingsmodules digitaal aangeboden en uitgewisseld, het z.g. ‘E-learning’. Minimaal 600 zorgmedewerkers zullen opleidingsmodules via deze E-learning-portal volgen. De techniek in de portal wordt geleverd door WBT Systems dat daarvoor gebruik maakt van de TopClass e-learning suite.

E-learning maakt het mogelijk dat de werknemer thuis wordt gefaciliteerd. In plaats van fysieke scholing wordt nu op maat en, naar behoefte op afstand, digitaal geschoold. Hiermee wordt een nieuwe vorm van digitale dienstverlening geïntroduceerd in de Friese Zorgsector.
Bestaande schriftelijke modulen worden gedigitaliseerd en nieuwe modules ontwikkeld. In deze pilot gaat het in totaal om minimaal 29 modules die aan de gebruikers worden aangeboden.

Er vindt een efficiencyslag plaats doordat de modernste digitale technieken toegankelijk zijn voor de gehele Friese zorgsector. Door het studeren in eigen tijd wordt het aantal improductieve uren drastisch verlaagd waardoor er meer tijd ontstaat voor de handen aan het bed. Daarnaast wordt de kwaliteit van het personeel verbeterd doordat de nieuwste kennis en vaardigheden direct beschikbaar zijn.

In dit project werkt een aantal partners samen:
Thuiszorg de Friese Wouden, Drachten
Medisch Centrum Leeuwarden
GGZ Friesland, Leeuwarden
Revalidatie Friesland, Beetsterzwaag.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

02-02

Leren met puzzels

Door: Let’s Learn!

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.