Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 09-03-2005 | Article Rating | (0) reacties

4U Training kiest voor e-learningplatform van KSD

Maart 2005 - 4U Training in Soest heeft in samenwerking met de KSD Groep een systeem ontwikkeld waarmee e-learningcontent voor meerdere klanten tegelijk in multimediapresentaties kan worden aangeboden. Hierbij wordt het e-learningplatform van KSD ingezet. Dit platform, oftewel Learning Management System (LMS), wordt op unieke wijze gekoppeld aan internetapplicaties van klanten.

4U is al geruime tijd bezig met onderzoek naar en ontwikkeling van multimediatrainingen. Het LMS van KSD blijkt precies de aanvulling die 4U zocht voor haar klanten. Hierdoor kunnen de prestaties van klanten en cursisten nauwgezet worden bijgehouden en gerapporteerd, op een wijze die recht doet aan het kwaliteitsniveau van de content van 4U.

Leren via het internet
Directeur Gert Bras van 4U verduidelijkt het belang van opleidingen met behulp van het web: “Het opleiden van medewerkers is tijdrovend, kostbaar en logistiek lastig. Je moet telkens nieuw en aangepast lesmateriaal ontwikkelen, mensen zijn reistijd en reiskosten kwijt en er bestaan altijd verschillen tussen individuele cursisten; de een leert nu eenmaal sneller dan de ander. Anderzijds: tegenwoordig heeft bijna iedereen een computer met snelle internetverbinding – een perfect medium om mensen op te leiden. En als de leerstof door een multimediale opzet ook nog eens weet te boeien, weet de klant zeker dat-ie een goed rendement haalt op zijn trainingsinvesteringen.”

Bras gelooft niet dat elektronisch leren persoonlijk onderwijs overbodig maakt: “Individueel contact tussen docent en cursist blijft. Zeker als het gaat om praktische vaardigheden of het coachen van bepaald gedrag. Maar, je zou ervoor kunnen kiezen cursisten pas tot de praktijkcursus toe te laten als ze de theoretische kennis via e-learning onder de knie hebben. Met deze vorm van blended learning kun je een meerdaagse cursus beperken tot één dag waar je dieper op de praktijk ingaat; dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Het LMS van KSD biedt bovendien de mogelijkheid om cursisten met allerlei persoonlijke vermeldingen op te nemen in het systeem, zodat de klant een beter resultaat kan behalen.”

De learning map
Tot nu toe was e-learning voornamelijk beperkt tot een cd-rom met wat interactieve vragen. Door de nieuwste technologie van 4U is het inmiddels mogelijk om cursusmateriaal sneller, makkelijker en goedkoper beschikbaar te maken. Nu is 4U volop bezig met het maken van interactieve modules voor officeapplicaties op een geheel nieuwe didactische leest. Bras: “E-learning in z’n huidige vorm wordt vooral gebruikt als een vervanging van het zelfstudieboek, maar er is zoveel meer mogelijk. Wij kunnen nu zelfs de totale ontwikkelingscurve van medewerkers in kaart brengen, als onderdeel van een integrale HRM-filosofie. De klant maakt daarbij van elke medewerker een competentieprofiel. Door toepassing van speciaal door 4U ontwikkelde testen ontstaat er, op grond van de testuitslagen in samenspel met het competentieprofiel, een helder beeld van de knowledge gap, oftewel de kennis en vaardigheden die de medewerker mist. Deze is gelijk aan de learning map, oftewel de trainingen die voor de medewerker gewenst zijn. De gecombineerde invoering van competentie, test en learning map is technisch alleen mogelijk gebleken met de LMS-software van KSD.”

Volgens Gert Bras zijn deze nieuwste technieken breed toepasbaar: “Door de hoge kwaliteit en lage productiekosten is dit medium bij uitstek ook geschikt voor marketingdoeleinden, werving&selectie, en als aanvulling op toepassingen via internet. Want zowel medewerkers als klanten zitten steeds vaker over het hele land verspreid, en voor die klanten is dit de ideale oplossing. Edutainment heet deze marketingtoepassing. En ook hier leent het Learning Management System van de KSD Groep zich uitstekend voor.”


Wilt u meer weten over deze geavanceerde e-learningtoepassing? Kijk vanaf 14 maart op de website van 4U, www.4U.nl.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.