Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 01-03-2005 | Article Rating | (0) reacties

Onderzoek klanttevredenheid leermanagementsystemen

Onderzoeks- en adviesbureau Bersin & Associates heeft onderzoek gedaan de tevredenheid van klanten met leermanagementsystemen.

Josh Bersin zal de onderzoeksresulaten morgen presenteren tijdens Training 2005 in New Orleans.
Bersin & Associates hebben 660 system administrators, training managers, en leidinggevenden 24 criteria voor tevredenheid voorgehouden. Er is onder meer gekeken naar de technische ondersteuning, de implementatie en het product zelf. Alle grote, commerciële, leveranciers van leermanagementsystemen zijn bij het onderzoek betrokken.

Uit het onderzoek blijkt onder andere dat klanten meer tevreden zijn met extern gehoste leermanagementsystemen, dan met systemen die intern geïnstalleerd zijn.

Een andere conclusie is dat algemene klanttevredenheid vooral sterk samenhangt met de implementatie door de leverancier en met diens ondersteuning. Bersin & Associates constateren tevens dat de markt van leermanagementsystemen nog erg gefragmenteerd is. De grootste leverancier heeft een marktaandeel van 15%.

Bersin & Associates concluderen in hun persbericht:

"This is still a very young market that continues to evolve because of significant technology advancements, increasing expectations of system functionality, and new approaches to learning. To perform well in this market, vendors must invest heavily in R&D and customer service and support."

Het volledige rapport kan voor bijna 800 dollar worden gekocht.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.