Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 14-11-2004 | Article Rating | (0) reacties

Nieuwe e-learning applicatie verbetert studieresultaten

DEN HAAG – Cursisten en studenten sneller en beter laten leren. Dat kan met de nieuwe e-learning applicatie Remindo. Als aanvulling op de bestaande lesstof voorziet dit online hulpmiddel cursisten geregeld van korte, online oefeningen die op hun persoonlijke kennisniveau kunnen worden aangepast. De applicatie is breed toepasbaar: van rijscholen en beroepsopleidingen tot bedrijven en universiteiten.

De software is een gezamenlijk initiatief van cursusspecialist TrainingTime in Den Haag en softwareontwikkelaar Paragin in Putten. “Met deze webapplicatie herhalen cursisten de stof zelfstandig en krijgen ze inzicht in hun eigen studievoortgang”, zegt ing. René Persoon van TrainingTime. “Op vastgestelde of door hen zelf te bepalen tijden ontvangen ze per e-mail een uitnodiging. Daarin staat een link naar de beveiligde deelnemerpagina met een aantal meerkeuze- en/of open vragen. Die kunnen online worden beantwoord. Via directe feedback zijn de resultaten en de voortgang meteen bij de deelnemer bekend.”

De cursisten krijgen de vragen naar keuze één of meer keren in vaste of wisselende volgordes voorgeschoteld, eventueel gerubriceerd. Ook is het mogelijk alleen de eerder foutief beantwoorde vragen te herhalen. Zo spitsen de vragen zich steeds verder toe op deelonderwerpen die men nog niet voldoende beheerst.

Persoon: “De nadruk van Remindo ligt op het geregeld herhalen van kleine porties lesstof: door per keer een kleine tijdsinvestering te doen, leren de deelnemers makkelijker en sneller dan wanneer je ze uren achtereen laat blokken. De software wordt aangeboden als ‘application service’. Dit houdt in dat deze applicatie draait op onze eigen webservers. Organisaties hoeven dus niet zelf te investeren in hard- en software om de e-learning applicatie in hun organisatie in te zetten, want organisaties sluiten alleen een abonnement af voor het aantal deelnemers. Overigens kan de vormgeving worden aangepast aan de eigen huisstijl, met eigen logo’s, lettertypes en kleuren. Zo lijkt het een product van de eigen organisatie.” Info: www.remindo.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.