Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 01-09-2004 | Article Rating | (0) reacties

Thomson neemt KnowledgeNet over

Amsterdam, 1 september 2004 - De Thomson Corporation (NYSE: TOC; TSX: TOC) en KnowledgeNet, Inc., een onderneming die gezien wordt als marktleider op het gebied van live e-Learning, maken vandaag bekend dat zij een definitieve overname-overeenkomst hebben getekend. KnowledgeNet zal na de overname door Thomson deel gaan uitmaken van Thomson NETg, de divisie voor enterprise learning van Thomson. Details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

"Deze aankoop onderstreept de waarde die wij hechten aan het aanbieden van geïntegreerde, high-impact leermogelijkheden voor overheidsinstellingen, de academische wereld en het bedrijfsleven," aldus Ronald H. Schlosser, president en CEO van Thomson Learning. "Het technologische platform van KnowledgeNet en de deskundigheid van het verkoopteam sluiten perfect aan bij onze NETg oplossingen, waardoor er nieuwe mogelijkheden ontstaan voor extra omzet bij individuele klanten en verdere groei in marktaandeel."

Door de transactie worden twee ondernemingen samengebracht die elkaar op tal van gebieden aanvullen en verstereken. Thomson NETg levert een breed scala aan leermiddelen en -technologieën, waaronder e-Learning, e-Reference, e-MBA, e-Mentoring, examinering en certificering via internet, maar ook meer traditionele leermiddelen als lesboeken, functieondersteuning en begeleide cursussen.

KnowledgeNet heeft een uniek technologieplatform die het mogelijk maakt zelf je studietraject, waaronder begeleide trajecten en mobiel leren, samen te stellen en te volgen in je eigen tempo. Het platform bevat ook een virtueel systeem van begeleide studie dat bekend is geworden onder de naam live e-Learning. De live e-Learning programma's van KnowledgeNet bieden alle voordelen van het traditionele klassikale onderwijs zonder de tijds- en kostenvereisten die daar normaal gesproken mee verbonden zijn. Ook in het nieuwe aanbod van Thomson NETg zullen deze programma's een centrale plaats innemen.

"Door de combinatie van Thomson NETg en KnowledgeNet kunnen wij overgaan tot een nieuwe, meer complete benadering van leren," zegt Eric L. Shuman, president en CEO van de Lifelong Learning Group van Thomson Learning. "Wij zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe combinatie ons de schaalgrootte en de hulpmiddelen geeft die wij nodig hebben om optimaal tegemoet te komen aan de behoeften van onze klanten en succesvol te opereren in onze markten. Door deze overname beschikken wij nu over een groter klantenbestand, een breder aanbod van kwalitatief hoogwaardig lesmateriaal, nieuwe technologieën voor levering, beheer en distributie van onderwijs en uitgebreidere middelen voor verkoop en klantencontact."

"Thomson NETg en KnowledgeNet zijn een ideale combinatie," aldus Thomas R.
Graunke, CEO en medeoprichter van KnowledgeNet. "Beide bedrijven hebben een lange traditie op het gebied van optimalisering van effectiviteit, toegankelijkheid en succes van een hele reeks trainings-, ontwikkelings- en studieprogramma's. Door de bundeling van onze gezamenlijke producten, educatieve opvattingen en inhoudelijke deskundigheid komt een ongeëvenaard aanbod van leermogelijkheden tot stand voor al onze bestaande en nieuwe klanten."

De transactie, die naar verwachting later dit jaar zal worden afgerond, is onderhevig aan de gebruikelijke regels en condities, inclusief de bepalingen ten aanzien van het verstrijken van de wachtperiode volgens de Hart-Scott-Rodino Antitrust Improvements Act van 1976 en amendementen.
The Thomson Corporation en NETg
The Thomson Corporation (www.thomson.com) boekte in 2003 een omzet van 7,6 miljard dollar en is een aanbieder van geïntegreerde informatieoplossingen voor bedrijven en professionals over de hele wereld. Thomson levert informatie met toegevoegde waarde, softwaretools en toepassingen aan meer dan 20 miljoen gebruikers, werkzaam op het gebied van advocatuur, belastingen, boekhouding, financiële dienstverlening, hoger onderwijs, naslagwerken, training en assessments voor het bedrijfsleven, wetenschappelijk onderzoek en de gezondheidszorg. Het hoofdkantoor van Thomson is gevestigd in Stamford (Connecticut). Thomson telt circa 43.000 medewerkers en levert diensten in circa 130 landen. De gewone aandelen van Thomson staan genoteerd aan de beurs van New York en Toronto (NYSE: TOC;
TSX: TOC). Het aanbod van Thomson is gericht op de behoeften van particulieren, (overheids)instellingen en bedrijven, en omvat een breed portfolio van producten en diensten die traditioneel en gedistribueerd leren mogelijk maken.

Thomson NETg (www.netg.com) is een mondiaal leider op het gebied van geïntegreerde leeroplossingen met een uitgebreid aanbod aan bekroond materiaal, diverse mogelijkheden om het materiaal bij de cursist te krijgen, geavanceerde technologie en de meest uiteenlopende adviesdiensten. Ook na meer dan 30 jaar blijft NETg dé partner bij uitstek voor organisaties over de hele wereld die op zoek zijn naar vernieuwing in scholing en professionele ontwikkeling.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.