Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 01-09-2004 | Article Rating | (0) reacties

Nieuwkomer U&I Learning sluit contract voor online games met de Politieacademie

Per 1 september 2004 heeft het bedrijf U&I Learning BV uit Ede, de Nederlandse dochter van U&I Learning NV uit het Belgische Gent, een contract gesloten met de Politieacademie in Apeldoorn voor de uitwerking en productie van 10 online games. Genoemde games, die een sterk educatief karakter hebben, zullen eraan bijdragen de politieman/vrouw op straat beter beslagen ten ijs te laten komen waar het gaat om de dagelijkse toepassing van juridische kennis.

Het afgelopen jaar werden al enkele van deze games gerealiseerd en deze slaan dermate goed aan dat de Politieacademie heeft besloten in de komende twee jaar meer van deze digitale leermiddelen te (laten) bouwen.

In de games wordt een agent geconfronteerd met samenhangende situaties uit de praktijk, waarin hij of zij de juiste juridische beslissingen moet nemen teneinde een zaak tot een goed einde te brengen. Tegelijkertijd wordt dezelfde agent geconfronteerd met tijdsdruk, officieren van justitie, bellende collega’s en (soms) goede raad. Als hulp kan hij of zij verder gebruik maken van een hints, een digitaal notitieblok, een nagebootst politie-datasysteem en een digitaal juridisch naslagwerk, compleet met praktijkvoorbeelden en doorverwijzingen.

“De Politieacademie is op gericht het gebruik van e-learning in het onderwijs te stimuleren. Dat is efficiënt en bewerkstelligt daarmee ‘meer blauw op straat’. Met het gebruik van online games, in dit geval games met de naam LexRex, kunnen de collega’s op elke moment van de dag, het hele jaar door spelenderwijs hun juridische kennis bijspijkeren. De gebruikers van LexRex reageren zeer enthousiast op de games. Vrijblijvend is het echter niet. periodiek wordt ook een toetsgame aangeboden. Daarmee heeft het korps ook een sturingselement voor het management zegt Henk van Straten, hoofd van het Kenniscentrum Politierecht van de Politieacademie.

“Veel mensen vinden zaken als onderwijs, training, seminars en handboeken relatief saai. Naarmate een doelgroep, zoals de politie, dynamischer is, wordt dit effect sterker. Om deze groep te laten leren dient zij integraler en heftiger benaderd te worden. Een online game is een trainingsmethode die past bij een dergelijke aanpak. De educatieve game opzet laat de doelgroep op basis van kennis en inzicht een competitie spelen, beslissingen nemen, improviseren en - bijna ongemerkt - leren. Laat ik het Stealth learning noemen”, zegt Ed Fennema, manager van U&I Learning in Nederland.

U&I Learning, opgericht in 1994,is met ruim 50 medewerkers een van de grootste e-learning solution providers in het Nederlands taalgebied. U&I Learning biedt oplossingen voor vele vormen van digitale kennisoverdracht: leerinhoud, leertechnologie, digitale documentatie en ondersteunende diensten.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.