Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 16-07-2004 | Article Rating | (0) reacties

Ordina versterkt positie op onderwijsmarkt door strategische samenwerking met The Mediator Group, specialist in onderwijsinnovatie

Nieuwsbericht - Nieuwegein, 7 juli 2004
Ordina heeft vandaag een strategische overeenkomst getekend met The Mediator Group voor samenwerking inzake de E-learningomgeving Didactor.

De Didactor software, gebaseerd op de open source omgeving MMBase, is de eerste van een nieuwe generatie softwareomgevingen die organisaties ondersteunt bij het primaire proces van onderwijs en opleiding. Ordina wordt implementatiepartner en gaat helpen de omgeving verder door te ontwikkelen. Door de krachten van beide organisaties te bundelen, kunnen de klanten van Ordina en The Mediator Group rekenen op een volledige dienstverlening rondom E-learning.

Voor het strategisch integreren van E-learning in het opleidingsbeleid heeft The Mediator Group de Didactor Methode ontwikkeld. Deze onderwijskundige methode is gericht op het realiseren van een optimale combinatie van traditionele en moderne leervormen. Deze combinatie, door The Mediator Group ‘Blended Learning’ genoemd, maakt vraaggestuurde kennisoverdracht via internet mogelijk.

Michel Verspui, lid van het executive committee van Ordina, over de samenwerking: “De vernieuwende toepassingen die The Mediator Group heeft gerealiseerd, sluiten uitstekend aan op de wens van Ordina om verder te groeien binnen de media, onderwijs-, zorg- en overheidsmarkt. Deze markten zijn sterk in beweging. De oplossing van The Mediator Group stelt de consument met zijn persoonlijke vraag centraal in het kennisproces. Tegelijkertijd is er een kostenvoordeel door de uitgekiende mix van traditionele en moderne kennisoverdrachtsvormen. Ordina wil organisaties met ICT-diensten ondersteunen in het primaire proces, daarop is Didactor reeds gericht”.

Joost Becking, managing partner van The Mediator Group: “We zijn heel blij met deze strategische overeenkomst omdat deze ons nog beter in staat stelt in te spelen op vragen uit de markt. Het vertrouwen dat Ordina in de markt geniet, zal bijdragen aan de verdere bewustwording rondom open source software. We zullen dankbaar gebruik maken van de bedrijfskundige kennis en de ICT-ervaring van Ordina.”

Over Ordina
Ordina is met haar jaaromzet van EUR 345 miljoen (2003) een van de grootste beursgenoteerde dienstverleners in de Nederlandse markt voor Informatie en Communicatie Technologie en management consultancy. Ordina profileert zich nadrukkelijk als partner van de klant. Met onderscheidende business proposities en superieure vakkennis wil Ordina waarde toevoegen aan de business van klanten. Ordina is cross industry actief op de gebieden Enterprise Solutions, System Integration & Development, Application Management, Technical Automation en Infrastructure Solutions. Kennis en kunde voor branche specifieke oplossingen zijn geconcentreerd in de sectoren Finance, Public, Trade,Transport & Industry (TTI) en Energy, Telecom & Media (ETM). Ordina is opgericht in 1973 en telt circa 3.500 medewerkers. Het aandeel Ordina N.V. is genoteerd aan de Euronext Amsterdam

Over The Mediator Group
The Mediator Group is een onderwijskundig bureau, gespecialiseerd in onderwijsinnovatie met behulp van open source software. De onderwijskundige werkwijze, samengevat onder de noemer ‘Didactor Methode’, is gericht op het realiseren van een optimale combinatie van traditionele en moderne leervormen. The Mediator Group werkt onder andere voor het Trimbos Instituut, de Gemeente Den Haag, KLM Arbo Services, Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Ministerie van Volksgezondheid en diverse ROC’s en universiteiten.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.