Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 13-07-2004 | Article Rating | (0) reacties

Ordina en Mediator Group sluiten samenwerkingsovereenkomst

Ordina heeft een strategische overeenkomst getekend met The Mediator Group voor samenwerking inzake de e-learningomgeving Didactor. Door de samenwerking met het onderwijskundig bureau, gespecialiseerd in onderwijsinnovatie met behulp van open source software, wil dienstverlener Ordina zijn positie op de onderwijsmarkt versterken.

De Didactor software, gebaseerd op de open source omgeving MMBase, is de eerste van een nieuwe generatie softwareomgevingen die organisaties ondersteunt bij het primaire proces van onderwijs en opleiding.

Ordina wordt implementatiepartner en gaat helpen de omgeving verder door te ontwikkelen. Door de krachten van beide organisaties te bundelen, kunnen de klanten van Ordina en The Mediator Group rekenen op een volledige dienstverlening rondom E-learning. Voor het strategisch integreren van E-learning in het opleidingsbeleid heeft The Mediator Group de Didactor Methode ontwikkeld. Deze onderwijskundige methode is gericht op het realiseren van een combinatie van traditionele en moderne leervormen. Deze combinatie, door The Mediator Group 'Blended Learning' genoemd, maakt vraaggestuurde kennisoverdracht via internet mogelijk.

Michel Verspui, lid van het executive committee van Ordina, over de samenwerking: "De vernieuwende toepassingen die The Mediator Group heeft gerealiseerd, sluiten uitstekend aan op de wens van Ordina om verder te groeien binnen de media, onderwijs-, zorg- en overheidsmarkt. Deze markten zijn sterk in beweging. De oplossing van The Mediator Group stelt de consument met zijn persoonlijke vraag centraal in het kennisproces. Tegelijkertijd is er een kostenvoordeel door de uitgekiende mix van traditionele en moderne kennisoverdrachtsvormen. Ordina wil organisaties met ICT-diensten ondersteunen in het primaire proces, daarop is Didactor reeds gericht".

Joost Becking, managing partner van The Mediator Group: "We zijn heel blij met deze strategische overeenkomst omdat deze ons nog beter in staat stelt in te spelen op vragen uit de markt. Het vertrouwen dat Ordina in de markt geniet, zal bijdragen aan de verdere bewustwording rondom open source software. We zullen dankbaar gebruik maken van de bedrijfskundige kennis en de ICT-ervaring van Ordina."


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.