Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 13-07-2004 | Article Rating | (0) reacties

SOSV-cursisten speuren naar fraude met behulp van e-learning

Flexibeler aanbieden
In de cursus FraudeAlertheid leren cursisten fraude-elementen in een uitkeringsaanvraag te signaleren en op alerte wijze daarop te reageren. Op die manier wordt voorkomen dat uitkeringen ten onrechte of tot een te hoog bedrag worden toegekend.
Vanwege de grote belangstelling voor deze nieuwe cursus besloot SOSV Opleidingen een deel via e-learning aan te bieden en klopte hiervoor aan bij Bright Alley Knowledge & Learning.

Cursusconcept
Bright Alley Knowledge & Learning bedacht een cursusconcept dat te gebruiken is voor de verschillende doelgroepen van de cursus (CWI, Gemeentelijke Sociale Diensten, UWV, SVB). Het cursusconcept is samen met inhoudsdeskundigen van SOSV Opleidingen in verschillende workshops nader ingevuld voor de verschillende doelgroepen.
In dit concept speuren cursisten zelf naar fraude-elementen in realistisch weergegeven uitkeringsdossiers. Hiermee wordt een sterke link met de praktijk van de cursist gelegd.
Daarnaast kunnen cursisten de achterliggende theorie oefenen.

Realistisch dossier
Het e-learning deel van de cursus FraudeAlertheid bestaat uit een praktijk- en theoriedeel. In het praktijkdeel leren cursisten fraude-elementen bij een aanvraag te onderkennen. Deze bewustwording gebeurt door het bestuderen van dossiers, die - zoals 'echte' dossiers - alle noodzakelijke informatie en formulieren bevatten. De cursist plakt labels op die plekken in de formulieren die hij verdacht of frauduleus vindt en krijgt hierover feedback. Daarnaast oefent de cursist ook de theorie over FraudeAlertheid en moet hij een voldoende scoren voor de afsluitende kennistoets. Het e-learning gedeelte vormt de voorbereiding voor twee plenaire trainingsdagen, waarop ook gespreksvaardigheden worden geoefend.

Zelf onderhouden en uitbreiden
Het unieke is dat Bright Alley Knowledge & Learning niet alleen een e-learning programma ontwikkeld heeft. Met de e-learning module beschikt SOSV Opleidingen tevens over een onderhoudssysteem, waarin zij zelf online de inhoud van de cursussen, inclusief de dossiers, kan aanpassen én flexibel nieuwe cursussen kan toevoegen. Zo heeft SOSV Opleidingen een instrument in handen waarmee zij op een relatief eenvoudige manier nieuwe doelgroepen kan bedienen.
Daarnaast kan SOSV Opleidingen via de autorisatiemodule cursisten toegang geven tot de cursus en in de rapportagemodule de voortgang en resultaten van cursisten volgen.

Unieke cursus
“ We hebben in onze werkgroep afgelopen periode intensief en op prettige wijze met Bright Alley samengewerkt”, aldus Erwin Faasse, onderwijskundige van SOSV Opleidingen. “Dat heeft naar mijn idee geresulteerd in een innovatief en uniek opleidingsproduct, zowel qua inhoud als qua leermethode.”


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.